Pergalingą pranašumą lietuviai įgijo po didžiosios pertraukos, kai Arnas Velička trečiąjį ketvirtį pradėjo įspūdingo solo pasirodymu ir surinko septynis taškus iš eilės.

Per likusį laiką Donaldo Kairio auklėtiniai ar labiau padidino pranašumą ir iškovojo lengvą pergalę.

LIETUVA U20: L.Uleckas 25 tšk., A.Velička 17 tšk. (10 rez. perd.), G.Vasiliauskas 15 tšk. (7 atk. kam.).

LENKIJA U20: M.Szlachetka 12 tšk., G.Kaminskis 11 tšk., A.Lewandowskis ir M.Woronieckis po 8 tšk.

D. Kairio auklėtiniai varžosi D grupėje, kurioje be lenkų taip pat Graikijos ir Slovėnijos jaunimas. Šių šalių rinkinės jau susitiko ir 90:79 pergalę iškovojo graikai.

Rinktinės gretose yra praėjusį sezoną Estijoje rungtyniavęs Arnas Velička, žalgiriečiai Lukas Uleckas ir Vitalijus Kozys, su Panevėžio „Lietkabeliu“ rankomis sukirtę Marius Valinskas.

Tačiau lyderių prieš čempionatą treneris D. Kairys nenorėjo išskirti: „Pati komanda – žvaigždė, atskirų žvaigždžių neturime. Čia tokie vyrai, kurie vienas kitą gerai pažįsta, komanda visada pasižymėjo geru mikroklimatu.

Tai ir bus ta jėga, kuri mus ves pergalių link. Tai mūsų koziris. Būsime mažesnio ūgio, todėl stengsimės žaisti labai greitai, gintis kibiai ir kovingai, laimėti atšokusius kamuolius.“

Sekmadienį 13:45 val. Lietuva susitiks su Slovėnijos krepšininkais, pirmadienį 16 val. D grupės kovas baigs akistata su graikais.

Atkrintamosiose, į kurias pateks visos grupės ekipos, laukia varžovai iš C grupės. Joje varžosi Vokietija, Latvija, Ispanija ir Kroatija.

Lietuvos U20 rinktinės sudėtis: Arnas Velička, Tadas Vaičiūnas, Justinas Leganovič, Lukas Uleckas, Ernestas Jonkus, Ignas Sargiūnas, Vitalijus Kozys, Paulius Poška, Grantas Vasiliauskas, Danielius Lavrinovičius, Justas Sakalauskas, Marius Valinskas.

Čempionatas vyksta Tel Avive (Izraelis). Šiai rinktinei LKF vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)