Oficiali Atėnų AEK klubo interneto svetainė praneša, kad J. Mačiulis lieka komandoje dar vieną sezoną.

Teigiama, kad sunkios traumos reabilitacija bus baigta prieš prasidedant naujam sezonui – krepšininkas turėtų prisidėti prie treniruočių stovyklos.



Bronzos medalius Graikijos čempionate iškovojęs Atėnų klubas kitame sezone varžysis FIBA Čempionų lygos turnyre.

J. Mačiulis baigia gydytis sunkią traumą, kurią patyrė kovo pabaigoje FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalio akistatoje su Bambergo „Brose“. Tuomet jam lūžo kairiosios rankos alkūnkaulis ir trūko du raiščiai.

Puolėjui balandžio 8 dieną buvo sėkmingai atlikta sudėtinga operacija ir prasidėjo ilga reabilitacija.

J. Mačiulis į Atėnus persikėlė 2018-aisiais iš Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipos, dar prieš tai jis vilkėjo Madrido „Real“ marškinėlius.

Praėjusiame sezone J. Mačiulis FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai per rungtynes pelnydavo po 8,6 taško, atkovodavo po 4,9 kamuolius ir atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo. Graikijos lygoje lietuvio statistikos vidurkiai yra atitinkamai 11,5 taško, 4,5 atkovoto kamuolio ir 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Kol kas neaišku, kad J. Mačiulis galės prisidėti prie Lietuvos rinktinės, kuri liepos 22 dieną pradės pasirengimą pasaulio čempionatui. Ar jis apsivilks nacionalinius marškinėlius, paaiškės prieš pat stovyklą, kai gydytojai atliks paskutinius testus ir duos atsakymus.

Likus kiek daugiau nei savaitei iki Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos pradžios paaiškėjo, kad į Palangą atvyks vienu kandidatu mažiau. Dėl metų pradžioje patirtos kelio traumos planetos pirmenybes turės praleisti vidurio puolėjas Artūras Gudaitis. Tai paaiškėjo po paskutinio vizito pas medikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)