Kaip jau buvo skelbta, „Nevėžio“ vadovybės elgesys rimtai supykdė LKL prezidentą Remigijų Milašių, prakalbusį apie tai, kad klubas jį apgavo.

Šią savaitę virš „Nevėžio“ susikaupė dar tamsesni debesys.

Kaip skelbia „Kėdainių mugė“, norint išlaikyti turimą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) licenziją, Kėdainių „Nevėžis“ turi iki liepos vidurio skubiai grąžinti skolas, kurios siekia apie 200 tūkst. eurų.

Įsipareigojimai Valstybinei mokesčių inspekcijai sudaro apie 50 tūkst. eurų, likusi skolos dalis – neišmokėti atlyginimai žaidėjams, jų agentams, skolos už maitinimo bei kitas paslaugas.

Jeigu ši skola nebus skubiai padengta, „Nevėžis“ rizikuoja iškristi ši prestižinės šalies krepšinio lygos – LKL.

Klubas tikėjosi, kad Kėdainių rajono savivaldybė išties pagalbos ranką ant žlugimo slenksčio balansuojančiam „Nevėžiui“, tačiau per abipusį susitikimą paaiškėjo, kad to daryti valdininkai neketina ir tvirtina nematantys galimybės klubui skirti finansinę paramą.

„Po šio susitikimo, galima sakyti, viltys (toliau žaisti LKL – red.) galutinai sudužo. Savivaldybės atstovai teigė nematantys galimybių skirti finansinę paramą, taip pat pat iš jų pusės nuskambėjo pasiūlymas žaisti žemesniame lygyje“, – „Kėdainių mugė“ cituoja klubo dalininką Darių Jačunską.

Anot jo, savivaldybės atstovai tokį siūlymą motyvavo teigdami, kad žaisdamas žemesnėse lygose „Nevėžis“ pasirodytų kur kas geriau, iškovotų daugiau pergalių, kuriomis galėtų džiuginti kėdainiečius.

„Tai nėra tiesa, nes žaidžiant žemesnėje lygoje būtų suformuota ir žemesnio lygio komanda. Tos pergalės ar komandos pajėgumas priklausytų nuo to, kokia komanda suformuota – vėl atsiremtume į tuos pačius pinigus“, – cituojamas D. Jačunskas.

„Jeigu komandos tikslas būtų laimėti NKL pirmąją vietą ir atitikus visus reikalavimus: salės, biudžeto ir t.t., vėl grįžti į LKL, tektų mokėti startinį mokestį, kuris siektų apie 400 tūkst. eurų. Toks sprendimas būtų didelis žingsnis atgal, kuris kainuoja dar brangiau. Pinigų nesutaupome, tik žaidžiame žemesniame lygyje“, – kalbėjo D. Jačunskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)