FIBA pasaulio čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis Kinijoje, tačiau S. Rodriguezas priėmė sprendimą šiais metais nesivilkti nacionalinės aprangos.

„Tai vienas sunkiausių sprendimų mano karjeroje, – socialinėje interneto erdvėje prisipažino įžaidėjas. – Tai komplikuota, nes žaisti su rinktine ir atstovauti savo šaliai per visus pastaruosius 15 metų man buvo aukščiausias prioritetas. Tačiau turiu sąžiningas šįkart – nemanau, kad galėsiu padėti nacionalinei ekipai šiam iššūkyje Kinijoje“.

S. Rodriguezas teigė, kad turi pailsėti, daugiau laiko praleisti su šeima ir atsigauti po varginančio ir intensyvaus sezonu su CSKA. Krepšininkas padėjo Maskvos klubui laimėti Eurolygą ir VTB lygą.

Tai antrasis ispano Eurolygos trofėjus – pirmąkart jį laimėjo 2015 metais su Madrido „Real“.

Nuo 2006 metų S. Rodriguezas su Ispanijos rinktine tapo prestižiškiausių turnyrų nugalėtoju ir prizininku – 2006 metais tapo pasaulio čempionu, 2012 metais – olimpiniu vicečempionu , o 2015 metais iškovojo Europos pirmenybių auksą.

Eurolygoje paskutinį sezoną įžaidėjas vidutiniškai aikštėje per 22 min. pelnė 10,2 taško, atkovojo 1,5 kamuolio, atliko 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 9,1 naudingumo balo. Tritaškius jis metė beveik 40 proc. taiklumu.

Įspūdingą pasirodymą jis surengė finalo ketverto pusfinalyje, kai į „Real“ krepšį per 20 min. įmetė 23 taškus.

Jame yra NBA čempionas su Toronto „Raptors“ Maras Gasolis, Madrido „Real“ gynėjas Sergio Llullas, Finikso „Suns“ gynėjas Ricky Rubio ir kapitonas Rudy Fernandezas. Iš viso sąraše – 16 žaidėjų.

KrepšininkasKlubas
Pablo Aguilaras„Pallacanestro“
Javieras Beiranas„Iberostar“
Victoras Claveras„Barcelona“
Quino Colomas„Bahčešehir“
Ilimane Diopas„Baskonia“
Rudy Fernandezas„Real“
Jaime'as Fernandezas„Unicaja“
Marcas GasolisToronto „Raptors“
Willy HernangomezasŠarlotės „Hornets“
Juancho HernangomezasDenverio „Nuggets“
Sergi Lullas„Real“
Xavi Rabaseda„Gran Canaria“
Pierre Oriola„Barcelona“
Pau Ribas„Barcelona“
Ricky RubioJutos „Utah“
Joanas Sastre„Valencia Basket“


Tarp kviečiamų kandidatų nepateko traumuotas Pau Gasolis, Serge'as Ibaka, „Barcelonos“ puolėjas Nikola Mirotičius ir jau minėtas S. Rodriguezas.

„Darau, ką turiu daryti. Į čempionatą nevyksiu, nes turiu kuo geriau pasirengti savo sugrįžimui į Europą“, – apie tai, kodėl jo pavardės nėra sąraše, kalbėjo N. Mirotičius.

Ispanai pasaulio čempionato C grupėje žais su Puerto Riku, Tunisu ir Iranu.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)