Rugsėjo 26-ąją „Lietkabelis“ žais išvykoje, o 29 dieną varžovus priims namuose.

Įveikęs atrankos etapą Panevėžio klubas patektų į A grupę.

Joje varžysis Ostendės „Filou“ (Belgija), Sasario „Banco di Sardegna“ (Italija), Strasbūro SIG (Prancūzija), Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija), Manresos „Baxi“ (Ispanija), Holono „Unet“ (Izraelis).

Aštuntaja grupės komanda taps vienas iš trijų klubų, įveikusių atrankos varžybas: „Karhu“ (Suomija), „Cmoki“ (Baltarusija) arba „Polskie Cukier“ (Lenkija).

Skirstytų komandų grupėje atsidūręs Klaipėdos „Neptūnas“ turnyrą pradės nuo grupių etapo.

„Neptūnui“ burtai lėmė D grupę, kurioje varžysis ir Saragosos „Tecnyconta“ su Renaldu Seibučiu, kuris apsilankys Klaipėdoje ir stos prieš buvusią komandą.

D grupėje taip pat kovos Salonikų PAOK (Graikija), Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Brindizio „Happy Casa“ (Italija), Dižono JDA (Prancūzija).

Likusios dvi grupės dalyvės paaiškės po atrankos varžybų. Viena jų taps Bonos „Telekom Basket“ (Vokietija), Bratislavos „Inter“ (Slovakija) arba Friburgo „Olympic“ (Šveicarija). Kita – „Ventspils“(Latvija), Sombathėjaus „Falco-Vulcan Energia“ (Vengrija) arba Oradijos CSM (Rumunija).

Martynas Purlys (KK “Lietkabelis” generalinis direktorius):

„Atrankoje žaisime arba su Kipro arba su Danijos klubu, tad vertinčiau neblogai, minimalus tikslas – patekti į reguliarų Čempionų lygos sezoną sezoną, manyčiau yra realus.

O jeigu jau praeisime atranką, laukia tikrai pajėgi ir įdomi grupė.

Daug klubų iš pajėgių Europos lygų, tradiciškai stiprių krepšinio valstybių. Bus įdomu.

Vertinčiau tikrai geriau, negu praėjusio sezono burtus, kuomet iš mūsų grupės net dvi komandos pateko į Finalo ketverto turnyrą. Šiais metais varžovų vardai gal truputį mažiau garsūs, bet jų atstovaujamų valstybių pavadinimai daug ką pasako. Kita vertus, lengvos grupės tokiame tikėtis yra nerealu, juolab, kai pradedi kelią nuo atrankos etapo“.

Nenadas Čanakas (KK „Lietkabelis“ vyriausiasis treneris):

„Sužinojome potencialius varžovus, dabar pradėsime rinkti informaciją apie abi komandas. Gal šiek tiek daugiau informacijos turiu apie Kipro klubą, mano žiniomis, jie pratęsė sutartis su keliais savo legionieriais amerikiečiais. Bet kol kas tarpsezonio metas, komandos tik pradeda formuoti sudėtis, neabejoju, kad iki pirmų rungtynių rugsėjo 26-ąją tikrai būsime pasiruošę.

Kalbėti apie tai, kas laukia grupėje, jeigu pateksime, kol kas nenoriu. Pirma reikia padaryti savo svarbiausią darbą – praeiti atranką. Bet žiūrint į visą paveikslą, šio sezono Čempionų lygos sudėtis tikrai labai pajėgi, galima rasti gal ir silpnesnių ar mažiau žinomų komandų, tačiau kiekvienoje grupėje yra , tačiau kiekvienoje grupėje yra 3-4 klubai iš pajėgiausių Europos lygų, turintis solidžius biudžetus ir sudėtis“.

Donatas Zavackas (KK „Neptūnas“ generalinis direktorius):

„Grupė gana stipri. Gavome vieną stipriausių Ispanijos komandų, kuri praėjusį sezoną žaidė ACB lygos pusfinalyje ir puikiai ten pasirodė. Taip pat susitiksime su jau gana gerai pažįstama komanda „Bešiktaš“, su kuria teko susidurti ir ankstesniuose sezonuose.

Praėjusį sezoną įrodėme, kad ir iš stiprios grupės išeiti yra įmanoma, tad stengsimės ir kovosime dėl šio tikslo ir artėjančiame sezone.

Matome, kad Čempionų lyga tikrai nėra susilpnėjusi, tad kiekvienos rungtynės bus labai svarbios. Prognozuoju, kad į mūsų grupę pateks Ventspilio ir Bonos ekipos. Pastaroji žaidžia stipriame Vokietijos čempionate ir yra gana nenuspėjama ekipa, kuri gali labai gerai pasirodyti.“

Tomas Rinkevičius (KK “Neptūnas” vyriausiasis treneris):

„Grupėje turime tikrai pajėgias komandas. Vis dėlto mūsų tikslas yra kiekvienose rungtynėse žaisti tik dėl pergalės, ypatingai – savų žiūrovų akivaizdoje namuose. Žinoma, žiūrint į komandas, tai užduotis patekti į kitą etapą nebus lengva, bet mes tikrai sieksime”.

Beje, Donatas Zavackas burtų ceremonijoje padėjo ištraukti pirmojo FIBA Čempionų lygos atrankos etapo burtus. Tokia teisė jam atiteko kaip atstovui klubo, kuris dalyvavo visuose trijuose Čempionų lygos etapuose ir visus kartus pateko į atkrintamąsias varžybas.

Iš viso Europoje tokių klubų yra šeši – be Klaipėdos „Neptūno“ nuo pirmojo sezono Čempionų lygoje dar dalyvavo „Tenerife“ (Ispajija), PAOK ir AEK (abu – Graikija), „Besiktas“ ir „Banvit“ (abu – Turkija).

Donatas Zavackas taip atstovauja Klaipėdos „Neptūnui“ ir FIBA Čempionų lygos Klubų valdyboje.

2019-2020 m. FIBA Čempionų lygos sezone dalyvauja 48 klubai iš 28 Europos valstybių (tarp jų – 16 nacionalinių čempionatų nugalėtojų ir 8 čempionatų finalo serijų dalyviai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)