Europos jaunių (iki 18 metų) merginų krepšinio čempionatas vyks liepos 6-14 dienomis Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina).

Lietuvės žais D grupėje su Bosnijos ir Hercegovinos, Latvijos ir Lenkijos rinktinėmis. Šiai rinktinei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 5-12 vietas ir išsaugoti vietą A divizione.

Lietuvos jaunių (iki 18) merginų rinktinė: Aistė Švėgždaitė, Dovilė Jankauskaitė, Kamilė Mickutė, Dominyka Paliulytė, Urtė Čižauskaitė, Brigita Sinickaitė, Justina Oficerovaitė, Gedvilė Savostaitė, Audronė Zdanevičiūtė, Klaudija Janionytė, Simona Visockaitė, Justina Miknaitė.

Europos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų krepšinio čempionatas vyks liepos 13-21 dienomis Tel Avive (Izraelis). Šiai rinktinei LKF vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

„Turėjome tris labai trumpas savaites, pasiruošimas ėjo sklandžiai, sužaidėme kelias draugiškas rungtynes. Daugiau informacijos laukiame iš ateinančių trijų dienų, kur žaisime su ispanais, Izraeliu ir kroatais. Čia ir pasimatys komandos lygis“, – Vilniaus oro uoste kalbėjo ketvirtadienį ryte išvykusios dvidešimtmečių rinktinės strategas Donaldas Kairys.

Tarp jo auklėtinių yra praėjusį sezoną Estijoje rungtyniavęs Arnas Velička, žalgiriečiai Lukas Uleckas ir Vitalijus Kozys, su Panevėžio „Lietkabeliu“ rankomis sukirtę Marius Valinskas.

Tačiau lyderių treneris nenorėjo išskirti: „Pati komanda – žvaigždė, atskirų žvaigždžių neturime. Čia tokie vyrai, kurie vienas kitą gerai pažįsta, komanda visada pasižymėjo geru mikroklimatu. Tai ir bus ta jėga, kuri mus ves pergalių link. Tai mūsų koziris. Būsime mažesnio ūgio, todėl stengsimės žaisti labai greitai, gintis kibiai ir kovingai, laimėti atšokusius kamuolius.“

Tel Avive vyksiančiame Europos čempionate jų laukia grupės kovos su Lenkija, Graikija ir Slovėnija.

Paklaustas apie tikslus, D. Kairys savo žaidėjams medalių nekabino. „Norėtume daugiau, prognozių pasiūlyti negaliu, tegul tai padaro lažybininkai, tačiau norėčiau, kad apie Lietuvą galėtų kalbėti ir po čempionato“, – sakė jis.

Pirmoji dvikova Europos čempionate lietuvių lauks liepos 13 dieną su Lenkijos ekipa, liepos 14 vyks susitikimas su Slovėnija, o grupės kovas 20-mečiai baigs akistata su Graikijos rinktine liepos 15 dieną.

Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų rinktinė: Justas Sakalauskas, Tadas Vaičiūnas, Marius Valinskas, Vitalijus Kozys, Arnas Velička, Lukas Uleckas, Ernestas Jonkus, Justinas Leganovičius, Ignas Sargiūnas, Paulius Poška, Grantas Vasiliauskas, Danielius Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)