Rinktinės kapitonas dar pirmoje mačo pusėje po šuolio nesėkmingai nusileido ant parketo ir skausmingai kryptelėjo čiurną. Aikštėje krepšininkas daugiau nepasirodė.

Iki to momento 18-metis 192 cm ūgio gynėjas buvo suspėjęs sužaisti 14 min. ir pelnyti 6 taškus.

„Gaila, kad taip nutiko. Dovydo trauma mus visus kuriam laikui šiek tiek išmušė iš vėžių, po jos buvo ir kelios klaidelės. Laimė, pavyko mobilizuotis, pademonstruoti gerą gynybą ir laimėti“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėjas Domantas Vilys.

Kaip atskleidė rinktinės vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas, D. Giedraičiui po rungtynių teko keliauti į vieną Kretos ligoninių, kur jam bus atliekami išsamūs tyrimai.

„Rungtynės mūsų komandai buvo geros, vaikinų darbas, ypač pirmoje pusėje, buvo superinis. Gaila, kad praradome Dovydą – matysime, kokia jo situacija, po ligoninės žinosime daugiau. Turbūt rezultatai bus tik rytoj. Tačiau kiti žaidėjai žinojo, kad turės stoti į kapitono vietą ir atidirbti. Šiandien daug kas prisijungė, ir D. Vilys, ir Simas Jarumbauskas“, – teigė G. Petrauskas.

Apibendrindamas pergalę prieš australus jis pasidžiaugė, kad komanda sugebėjo atsitiesti po vakarykščio gana netikėto pralaimėjimo Naujosios Zelandijos krepšininkams – 75:77.

„Po tokio pralaimėjimo tu gali sulūžti arba atsistoti ant kojų. Džiaugiuosi, kad jie turi charakterį ir atsistojo. Tačiau dabar tai jau istorija, ir mes turime rengtis kitoms rungtynėms“, – pažymėjo treneris. – Prieš rungtynes su Australija mes turėjome tik vieną treniruotę, tačiau per ją išskyrėme australų stiprias ir silpnas puses, gynyboje juos stabdėme puikiai. Antroje rungtynių pusėje jie jau pasijuto laisviau, bet mes vis tiek privertėme juos žaisti klampesnį krepšinį. Be pastangų to nebūtų pavykę. Be abejonės, užsivedimo, darbo ir kovingumo prasme tai mūsų geriausios rungtynės čempionate.“

Grupės rungtynėse D. Giedraitis buvo vienas iš rezultatyviausių rinktinės žaidėjų. Per susitikimą su Senegalu jis pelnė 9, per mačą su JAV – 17, o per rungtynes su Naująja Zelandija – 19 taškų.

Šį kartą rezultatyvumo estafetę iš Madrido „Estudiantes“ priklausančio gynėjo perėmė jaunieji žalgiriečiai – Erikas Venskus surinko 20, o Rokas Jokubaitis – 18 taškų.

„Atidavėme visas jėgas, išvargome tą pergalę. Gaila, praradome vieną iš svarbiausių žaidėjų – dėl to liūdna. Bet, nepaisant to, bendra nuotaika gera. Gal antroje pusėje šiek tiek atleidome vadžias, bet svarbiausia, kad atsitiesėme ir laimėjome. Psichologiškai po rungtynių su Naująja Zelandija buvo nelengva, bet galutinis rezultatas yra teigiamas“, – pažymėjo R. Jokubaitis.

Ketvirtfinalyje Lietuvos krepšininkai penktadienį žais su kol kas be kluptelėjimų čempionate žygiuojančiais serbais.

Visos pasaulio čempionato ketvirtfinalio poros:

JAV – Rusija, Malis – Puerto Rikas, Lietuva – Serbija, Kanada – Prancūzija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)