25-erių 191 cm ūgio krepšininkas pakeis amerikietį Dereką Needhamą, kuris karjerą tęs Baro „Mornar“ (Juodkalnija) ekipoje.

Trejus metus „Juventus“ atstovavęs D. Bičkauskis praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 10,2 taško ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo (geriausias rodiklis lygoje), be to, atkovodavo 2,8 ir perimdavo 1,5 kamuolio.

„Ryto“ trenerio Dainiaus Adomaičio sprendimu jis debiutavo Lietuvos rinktinėje pasaulio čempionato atrankos varžybose.

„Buvo tam tikrų pokalbių su keliais Lietuvos ir Europos klubais. „Rytas“ parodė daugiausiai iniciatyvos, todėl ir pasirinkau šią komandą“, – aiškino D. Bičkauskis.

Anot D. Adomaičio, naujokas yra dar jaunas, bet savo vertę jau įrodęs žaidėjas, kuriam Vilniaus klubas taps gera vieta toliau tobulinti įgūdžius.

„D. Bičkauskis bus vienas iš dviejų komandos įžaidėjų, svarbus mūsų rotacijos žaidėjas. Man tikrai imponuoja jo gebėjimas valdyti komandą, agresyvus žaidimas gynyboje. Taip pat galiu pasakyti, kad tai yra žaidėjas, turintis aukštą krepšinio supratimą ir intelektą. Galiausiai Dovis padarė didelę pažangą per paskutinius kelis sezonus ir, tikiu, gali tobulėti toliau“, – teigė D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)