Paskutinius 7 metus, nuo 2012-ųjų, 206 cm ūgio J. Gistas vilkėjo Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius, tačiau po praėjusio sezono amerikietis paliko Graikijos sostinės klubą.

Žaidėjui už Graikijoje praleistą laiką jau oficialiai padėkojo „Pao“ savininkas Dimitris Giannakopoulas.

Su „Panathinaikos“ J. Gistas 5 kartus laimėjo Graikijos čempionatą, 6 kartus – Graikijos taurę.

Praėjusį sezoną Eurolygoje patyręs krepšininkas vidutiniškai pelnė po 7,8 taško, atkovojo po 3,5 atšokusio kamuolio ir rinko po 9,8 naudingumo balo. Aikštėje jis vidutiniškai praleisdavo po 21 min.

Tiesa, anot to paties pranešimo, į J. Gistą yra nukrypusios ir dar vieno Eurolygos klubo – Rimo Kurtinaičio treniruojamo Maskvos srities „Chimki“ akys.


Primename, kad „Žalgiris“ šią vasarą atsisveikino su priekinės linijos žaidėjais Brandonu Daviesu, Deonu Thompsonu ir Aaronu White'u. Ekipą taip pat paliko įžaidėjas Nate'as Woltersas.

Komandos naujokais jau tapo 203 cm ūgio amerikietis puolėjas Nigelas Hayesas ir 211 cm ūgio australas Jockas Landale'as. Taip pat priekinėje linijoje toliau lieka Paulius Jankūnas ir Laurynas Birutis, „Žalgiriui“ priklauso ir Martinas Gebenas.

Kol kas nėra aišku, ar komandoje toliau rungtyniaus Antanas Kavaliauskas.

„Žalgirio“ grandį papildė taip pat iš „Panathinaikos“ sugrįžęs Lukas Lekavičius, ilgalaikė sutartis pasirašyta su Roku Jokubaičiu, metams pratęsta – su Artūru Milakniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)