Paskutinį kartą ASVEL Prancūzijos čempionų titulą iškovojo prieš trejus metus – 2016-aisiais. Iš viso klubui tai yra 19-asis šalies čempionų titulas.

Kartu su komandos krepšininkais šį laimėjimą aikštėje atšventė ir profesionalo karjerą jau baigęs Tony Parkeris, kuris yra ASVEL savininkas.

Rungtynių pradžioje nežymią pervarą turėjo savo aikštėje žaidę ASVEL krepšininkai, tačiau antrame kėlinyje svečiai spurtavo ir įpusėjus rungtynėms pirmavo 35:27.



Po pertraukos ASVEL ėmė veržti gynybos gniaužtus ir varžovams leido pelnyti vos 3 taškus per 9 minutes, o patys surengė uraganinį puolimą, pelnydami 24 taškus.

Vilerbano ekipa ne tik susigrąžino iniciatyvą, bet ir susikrovė dviženklę persvarą – 51:41.

Per paskutinį ketvirtį ASVEL neleido svečiams atkurti intrigos, išsaugojo pergalę savo rankose ir galiausiai triumfavo.

M. Kalnietis nugalėtojams per 23 min. pelnė 6 taškus (1/2 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 1/4 baudos), atkovojo 3 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Nugalėtojams A. Slaughteris ir M. Bilanas pelnė po 11 taškų, „Monaco“ ekipoje rezultatyviausiai žaidė po 13 taškų pelnę L. Jonesas ir D. Bostas.





Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)