Linos Brazdeikytės ir Rolando Radvilos vadovaujama merginų rinktinė turnyre iškovojo dvi pergales iš trijų ir užėmė antrą vietą. Lietuvės 79:58 sutriuškino Lenkijos ekipą, 54:65 turėjo pripažinti Čekijos krepšininkių pranašumą ir 67:66 įveikė Vokietiją. Turnyre triumfavo visas tris pergales iškovojusi Čekijos rinktinė.

„Bendras šio sezono vertinimas yra tik geras, nes mergaitės dalyvavo EYBL čempionato finale, kur labai gerai sukovojo tarp vyresnių. O kad yra laimėtų, pralaimėtų rungtynių – sportas toks yra, to neišvengsi. Svarbiausia, kad jos dega noru, jos nori mokytis, jos daro išvadas ir charakterį“, – sakė merginų rinktinei vadovavusi Lina Brazdeikytė.

Donato Mikulevičiaus ir Karolio Abramavičiaus auklėtiniai turnyre iškovojo visas tris pergales ir tapo čempionais. Pirmose rungtynėse jie 85:58 įveikė Kroatijos rinktinę, 81:60 nugalėjo Vokietijos krepšininkus ir po permainingos kovos 73:61 laimėjo prieš Turkijos ekipą.

„Dalyvaujanti turnyruose visada norisi žaisti finale, nors ir rato sistema, bet gavosi taip, kad paskutinės rungtynės buvo finalas dėl pirmos vietos. Natūralu, kad pirmose dvejose rungtynėse pasisekus geriau, gal būt užgulė našta, gal kažkiek finalo įtampa ir tos trečios rungtynės gavosi sunkesnės.

Manau turnyro pabaigoje mes išplėšėme maksimalią naudą, bet ta nauda ne kiek pasirodymu, kiek pamokos, kurias mes turime išmokti, įvairūs žaidėjai ir mes su treneriu turime tai įsisavinti, kad tiems vaikinams ateityje būtų dar geriau“, – po turnyro sakė vaikinų rinktinės treneris Karolis Abramavičius.

Naudingiausia merginų turnyro žaidėja tapo čekė Šarlotė Velichova, kuri per tris susitikimus vidutiniškai pelnydavo po 11 taškų, atkovodavo po 3 atšokusius kamuolius ir atlikdavo po 3,6 rezulatyviaus perdavimo. Geriausiu merginų turnyro treneriu buvo pripažintas Čekijos rinktinės vyr. treneris Petras Kapitulčinas.

Vaikinų gretose naudingiausiu pripažintas lietuvis Laurynas Klimas, kuris vidutiniškai pelnydavo po 14 taškų, atkovodavo po 6 kamuolius ir atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus. Geriausiu vaikinų turnyro treneriu buvo išrinktas Lietuvos rinktinės treneris Karolis Abramavičius.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Viso sezono metu, įvairiuose Lietuvos miestuose yra rengiamos trijų dienų stovyklos, kuriose su jaunaisiais krepšinio talentais dirba geriausi krepšinio specialistai.

Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)