„Pasirinkti galutinį dvyliktuką buvo tikrai sunku, nes kaip ir kiekvienais metais visi žaidėjai puikiai dirbo. Bet šį kartą buvo labai sunkus apsisprendimas ir dėl to, kad paskutiniai stovyklą palikę Gediminas Mokšeckas ir Jonas Paukštė niekuom nenusileido kitiems, teko ilgai galvoti, kokį sprendimą priimti.

Tai yra viena iš sunkesnių trenerių pareigų. Noriu padėkoti visiems dalyvavusiems nuo stovyklos pradžios už jų darbą“, – apie galutinio dvyliktuko pasirinkimą kalbėjo Lietuvos jaunimo rinktinės vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

Pasiruošimo etape lietuviai du kartus susitiko su Latvijos bendraamžiais. Pirmąją dvikovą devyniolikmečiai laimėjo rezultatu 75:72, antrajame stipresni buvo latviai – 82:84. Rungtynėse su Lietuvos U20 rinktine pajėgesni buvo Gedimino Petrausko auklėtiniai, iškovoję pergalę rezultatu 88:81.

Pasiruošimo etapą jaunimo rinktinė baigė kontroliniu turnyru Latvijoje, kur pirmose turnyro rungtynėse 73:91 pralaimėjo Rusijos bendraamžiams ir 63:68 nusileido Australijos krepšininkams. Turnyrą lietuviai baigė įtikinama pergale prieš Kinijos rinktinę – 130:62.

„Iš kontrolinių rungtynių ir turnyrų visada būna naudos, pamatėme spragas, išbandėme visus keturiolika žaidėjų. Rezultatas, suprantama, nebuvo prioritetas, bet jautėsi šiokios tokios duobės, kurių čempionate turėtume išvengti.

Taip pat labai svarbu, kad pamatėme skirtingų stilių komandas, tiek Rusijos, tiek Australijos ir Kinijos“, – sakė jaunimo rinktinės vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

Lietuvos devyniolikmečių pirmoji dvikova planetos pirmenybėse lauks birželio 29 dieną su Senegalo ekipa, birželio 30 vyks susitikimas su JAV, o grupės kovas devyniolikmečiai baigs akistata su Naujosios Zelandijos rinktine liepos 2 dieną.

Pasaulio jaunimo vaikinų krepšinio čempionatas vyks šių metų birželio 29 – liepos 7 dienomis Kretoje (Graikija). Šiai rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1 – 8 vietas.

Lietuvos U-19 krepšinio rinktinės sudėtis:

Vardas PavardėPirmasis trenerisPirmoji kepšinio mokykla
Simas JarumbauskasDmitrij SemionovVilniaus KM
Klaidas MetrikisAlfredas KaniavaKlaipėdos Vlado Knašiaus KM
Domantas VilysAlvydas PuzelisKupiškio SM
Erikas VenskusŽydrūnas KačinskasBiržų SM
Justinas RamanauskasTomas KentraKauno KM „Tornado“
Nojus MineikisAlfredas KaniavaKlaipėdos Vlado Knašiaus KM
Matas VaitkusAlfredas KaniavaKlaipėdos Vlado Knašiaus KM
Martynas ArlauskasDalius LubysA.Sabonio KC
Giedrius BergaudasJustas BražasKlaipėdos Vlado Knašiaus KM
Dovydas GiedraitisTomas KeršisŠ. Marčiulionio KA
Gertautas UrbonavičiusEgidijus ŽenevičiusŠ. Marčiulionio KA
Rokas JokubaitisRenata MartinkienėMažeikių SM



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)