Penktadienį Minske (Baltarusija) prasidėjo Europos žaidynės, kuriose pergale startavo Lietuvos krepšininkai.

Paulius Semaška (7 taškai), Aurelijus Pukelis (6 tšk.), Mintautas Bulanovas (5 tšk.) ir Medas Kuprijanovas (3 tšk.) rezultatu 21:13 įveikė Estijos atstovus.

„Labai gerai gynėmės, kovojome. Net netikėjau, kad mums taip gerai seksis, – džiaugėsi rinktinės lyderis P. Semaška. – Labai geros emocijos. Pirmiausia – nerealu žaisti už Lietuvą. Antra – labai jautėme fanų palaikymą. Labai ačiū jiems, kad atvažiavo čia.“

C grupėje taip pat rungtyniauja baltarusiai ir slovėnai, kurių tarpusavio rungtynes penktadienį 15:10 laimėjo varžybų šeimininkai.

Sekmadienį Lietuvos rinktinės laukia dvejos rungtynės: pirmiausia – su Baltarusija, po trumpo atokvėpio – su Slovėnija.

Europos žaidynių vyrų krepšinio 3x3 turnyre dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes. Į ketvirtfinalį pateks po dvi stipriausias komandas.

Į Minską Lietuvos komanda iškeliavo po skandalo, kurį sukėlė Italijoje dėl manipuliavimo rezultatais diskvalifikacijos sulaukęs Lukas Grabauskas. Žiniai pasklidus Lietuvoje, jo vietą rinktinėje užėmė M. Bulanovas.

Primename, kad tuo pačiu metu vyksta ir Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) rengiamas pasaulio 3x3 čempionatas, kuriame Lietuvos atstovai Paulius Beliavičius, Marijus Užupis, Evaldas Džiaugys ir Šarūnas Vingelis pasirodymą baigė neįveikę pirmo etapo slenksčio.

Antrą kartą rengiamas Europos žaidynes organizuoja Europos olimpiniai komitetai – kontinentinis Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) padalinys.

Žaidynėse iš viso dalyvaus 4 tūkst. atletų – dvigubai mažiau nei prieš ketverius metus apsilankė inauguracinėse Europos žaidynėse Baku (Azerbaidžanas).

Renginio programą sudaro 15 sporto šakų, 23 rungtys.

Šaudymo ir stalo teniso varžybų dalyviai Minkse kovos dėl pirmųjų kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes. Dar šešių sporto šakų – šaudymo iš lanko, lengvosios atletikos, karatė, dviračių sporto, badmintono ir dziudo – atstovai turės galimybę papildyti olimpinės atrankos reitingų taškų sąskaitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)