Ilgametis LKL krepšininkas pastaruosius dvejus metus rungtyniavo Utenos „Juventus“ gretose, kur praėjusį sezoną vidutiniškai fiksavo 10,4 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 2,2 atkovoto kamuolio statistiką.

31-erių puolėjas per karjerą aukščiausioje šalies lygoje taip pat yra atstovavęs Vilniaus „Sakalams“, Vilniaus „Perlui“, tuometiniam Vilniaus „Lietuvos rytui“, „Šiauliams“, Kėdainių „Nevėžiui“, Prienų „TonyBet“ bei Klaipėdos „Neptūnui“.

2012-2013 m. sezone A. Šikšnius save išmėgino Vokietijoje, Beiruto BBC klube.

Pasvalio komanda taip pat pasirašė vienerių metų kontraktą su 27-erių 190 cm ūgio gynėju Dominyku Domarku.

Lietuvis praėjusį sezoną praleido Alytaus „Dzūkijos“ komandoje ir LKL vidutiniškai per 26 minutes įmesdavo po 9,3 taško, atkovodavo po 2,4 kamuolio, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir surinkdavo po 8,5 naudingumo balo.

Krepšininkas praėjusį sezoną LKL pataikė 45,8 proc. tritaškių ir pagal šį rodiklį pirmenybėse užėmė trečią vietą.

D. Domarkas rezultatyviausias (23) ir naudingiausias (30) savo rungtynes LKL sužaidė būtent dvikovose su „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Krepšininkas LKL žaidė antrą sezoną. Jis 2017–2018 metų sezone taip pat gynė „Dzūkijos“ garbę.

„Pieno žvaigždės“ sutartis turi su latviais Edgaru Lasenbergu ir Ivaru Žviguriu bei ukrainiečiu Sergejumi Pavlovu. Prie komandos vairo lieka Gediminas Petrauskas.

Savo ruožtu, Klaipėdos „Neptūnas“ penktadienį dar metams pratęsė bendradarbiavimą su 26-erių 200 cm ūgio puolėju Osvaldu Olisevičiumi.

„Osvaldas praėjusiame sezone savo darbo etika ir žaidimu užsitarnavo trenerių pasitikėjimą, kuriuo puikiai pasinaudojo bei įrodė, kad gali rungtyniauti šiame lygyje. Norėjome ir stengėmės jį išlaikyti komandoje“, – sakė „Neptūno“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

„Sprendimas likti nebuvo sudėtingas, – sakė O. Olisevičius. – Man patiko organizacija ir patiko Klaipėdos miestas. Praėjusį sezoną pasiekėme savo tikslus, o aš norėjau likti dar sezonui. Esu patenkintas savo pasirinkimu.“

Pirmąjį sezoną uostamiestyje žaidęs O. Olisevičius stipriai prisidėjo prie to, kad „Neptūnas“ antrus metus iš eilės pasidabintų bronzos apdovanojimais.

Šalies pirmenybėse puolėjas sužaidė 44 mačus, ant parketo vidutiniškai praleisdavo po beveik 20 minučių, pelnydavo po 9 taškus, atkovodavo po 3,7 kamuolio, atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 9,1 naudingumo balo.

Čempionų lygoje aukštaūgis fiksavo panašią statistiką – per 21,6 minutės pelnydavo po 8,8 taško, atkovodavo po 3,3 kamuolio bei fiksuodavo 8,3 naudingumo balų.

Sutartis su „Neptūnu“ artėjančiam sezonui dar turi Paulius Dambrauskas, Tadas Pažėra ir Aidas Einikis. Komandai vadovaus treneris Tomas Rinkevičius.

Tuo metu Panevėžio „Lietkabelio“ klubas pasirašė ilgalaikį kontraktą su Mariumi Valinsku, kuris šiuo metu lieja prakaitą su Lietuvos 20-mečių rinktine.

20 metų 187 cm ūgio gynėjas praėjusio sezono pabaigoje papildė „Lietkabelį“, kai jį paskolino Kauno „Žalgiris“. Marius puikiai užsirekomendavo treniruotėse ir iš karto įgavo vyr. trenerio Nenado Čanako pasitikėjimą.

„Marius – valingas ir tikslo siekiantis žaidėjas, turintis visas įžaidėjui reikalingas savybes. Pasirašėme ilgalaikę sutartį, bet tikimės, kad Marius jau artėjančiame sezone tarp svarbia komandos dalimi“, – „kklietkabelis.lt“ sakė „Lietkabelio“ direktorius Martynas Purlys.

M. Valinskas LKL spėjo sužaisti aštuonerias rungtynes, iš kurių šešerios buvo atkrintamosiose varžybose. Per jas ant parketo praleisdavo po 8 minutes, įmesdavo 1,6 taško.

Praėjusiame sezone Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) M. Valinskas per 22 minutes pelnydavo po 10 taškų, atkovodavo 2,2 kamuolio, atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 9,6 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)