Rugsėjo 8-ąją „Žalgirio“ komanda Taline išmėgins jėgas su stipriausia Estijos komanda – Talino „Kalev/Cramo“, kurią pastaraisiais metais treniruoja lietuvis Donaldas Kairys. Susitikimas įvyks „Saku Suurhall“ arenoje.

„Džiaugiamės turėdami progą vėl žaisti Taline. Per paskutinius sezonus mes sulaukėme didelio palaikymo iš Estijos, tūkstančiai estų sirgalių atvyko į „Žalgirio“ areną pasižiūrėti mūsų žaidimo Eurolygoje. Mes norime atsidėkoti savo gerbėjams iš Estijos – manau, kad rungtynės Taline jiems bus puiki dovana“, – teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Klubo sporto direktorius Robertas Javtokas pridūrė, kad mačas Taline bus svarbi pasirengimo naujam sezonui dalis. „Laukiame šilto sutikimo, puikios atmosferos ir įdomių rungtynių Estijoje“, – tvirtino jis.

Savo ruožtu „Kalev/Cramo“ komandos atstovas Remo Holsmeris pabrėžė, kad Eurolygos komandos atvykimas į Taliną yra svarbus įvykis Estijos sporto padangėje.

„Savo sudėtyje norime turėti pajėgiausius Estijos krepšininkus. Tikimės, kad kitame sezone keletas jų sugrįš pas mus ir iš užsienio. Taip pat turėtų didėti ir mūsų biudžetas. Labai nekantraujame sužaisti su „Žalgiriu“ savo namų arenoje. Eurolygos komandos priėmimas namie yra rimtas iššūkis, tai bus labai gera motyvacija jauniems krepšininkams. Praėjusį sezoną per rungtynes su Maskvos CSKA buvo išparduoti beveik visi bilietai, tikimės kad žmonės labai norės pamatyti ir „Žalgirį“, – teigė R. Holsmeris.

Anot DELFI ir „Esti Paevaleht“ vyriausiojo redaktoriaus ir organizatorių atstovo Urmo Soonvaldo, šios rungtynės turėtų sulaukti didelio susidomėjimo nepaisant to, kad dalis „Žalgirio“ lietuvių tuo metu negalės padėti komandai – dalyvaus pasaulio čempionate Kinijoje.

„Žalgiris“ Estijos krepšinio gerbėjams yra artimas daug dešimtmečių. „Kalev“ komanda su „Žalgiriu“ kovojo sovietiniais laikais, estai buvo legendinių „Žalgirio“ ir CSKA rungtynių liudininkais, vėliau mes susižavėję stebėjome „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės kovas tarptautiniuose frontuose. O dabar kauniečiai atvyks į Taliną. Tai, kad Eurolygos lygio klubas pradeda savo sezoną Taline – išskirtinis įvykis estų krepšinio padangėje, nepaisant to, kad dalis komandos žaidėjų tuo metu atstovaus Lietuvos rinktinei“, – tvirtino jis.

Į išplėstinį Dainiaus Adomaičio rinktinės kandidatų sąrašą buvo įtraukti žalgiriečiai Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Artūras Milaknis ir neseniai į komandą sugrįžęs Lukas Lekavičius. Šiame sąraše yra ir klubui priklausantis Martinas Gebenas.

Komandą ir ateinantį sezoną greičiausiai treniruos Šarūnas Jasikevičius.

2016-aisiais toje pačioje „Saku Suurhall“ salėje „Kalev“ komanda priėmė „Žalgirio“ veteranus – taip buvo pažymėtas komandos triumfo paskutiniame Sovietų Sąjungos čempionate 25-erių metų jubiliejus. Rungtynes, kurias laimėjo žalgiriečiai, stebėjo 6000 žiūrovų.

Rungtynės Taline rugsėjo 8 d. prasidės 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)