Iš graiko Georgio Bartzoko sausį „Chimki“ vairą perėmęs R. Kurtinaitis su komanda neiškopė į Eurolygos atkrintamąsias, tačiau sugebėjo išsaugoti ekipai vietą elitiniame turnyre. Tai padaryti pavyko patenkant į VTB Vieningosios lygos finalą, pusfinalyje eliminuojant Kazanės „Uniks“ kariauną.

Šiuo pasiekimu itin patenkintas klubo direktorius Pavelas Astachovas jau anksčiau užsiminė, kad su treneriu iš Lietuvos žada bendradarbiauti ir toliau, o pasibaigus sezonui apskritai pareiškė, kad būtent trenerio pakeitimas buvo svarbiausias klubo vadovybės sprendimas, išgelbėjęs, anot jo, vieną sunkiausių komandos sezonų.

„Būtent žiemą įvykęs trenerio pakeitimas leido mums sezoną užbaigti aukšta gaida. Kai Kurtinaitis perėmė komandos vairą, „Chimki“ buvo nepaprastai sunkioje situacijoje. Kad patektume į Eurolygos atkrintamąsias, iš dešimties likusių rungtynių mums reikėjo laimėti devynias. Tai buvo praktiškai nerealu, todėl mes nusprendėme dėti akcentą ties VTB Vieningąja lyga“, – „Chimki“ klubo spaudos tarnybai sakė P. Astachovas.

„Treniruočių procese atlikome korekcijas, kad prieš lemiamas kovas kolektyvas būtų pačios geriausios formos. Tai pasiteisino: atkrintamosiose „Chimki“ buvo visiškai kita komanda. Gaila tik vieno, kad dėl lyderių traumų mums finale nepavyko rimčiau pasipriešinti CSKA (finalą „Chimki“ pralaimėjo 0-3, – red. past.)“, – teigė klubo vadovas.

„Apskritai tai buvo vienas iš sunkiausių sezonų per paskutinius 5-6 metus. Nesėkmingai startavome Eurolygoje, vėliau traumas patyrė du svarbūs žaidėjai – Aleksejus Švedas ir Anthony Gilas. Vėliau pasirašėme sutartį su Janiu Timma, tačiau jis irgi patyrė traumą ir dėl jos praleido keletą rungtynių. Nepaisant to, komanda sugebėjo išlikti Eurolygoje, todėl už sezoną ekipai rašau tvirtą ketvertą penkiabalėje sistemoje“, – tęsė P. Astachovas.

Išskirtiniais ditirambais trenerį apibėrė „Chimki“ gynėjas Jegoras Vialcevas, su R. Kurtinaičiu dirbęs ir per pirmąją lietuvio „epochą“ Chimkuose, kai Rusijos komandą lietuvis treniravo 2011-2016 m.

„Aš buvau labai patenkintas, kad Kurtinaitis sugrįžo. Su juo kartu mes suvalgėme ne vieną pūdą druskos, kartu laimėjome ne vieną titulą, kartu ir pralaimėdavome. Buvo visko – ir sunkių sezonų, ir ryškių pergalių. Asmeniškai mano karjerai jis padarė didžiulę įtaką, už tai esu jam dėkingas. Treneris tikėjo manimi ir suteikė progų žaisti aukščiausiame lygyje. Su juo labai lengva ir smagu dirbti“, – teigė snaiperis rusas, kuriam R. Kurtinaitis aikštėje suteikdavo žymiai daugiau laiko už savo primtaką G. Barzoką.

Panašiai apie R. Kurtinaitį atsiliepė ir komandos veteranas Sergejus Monia.

„Viskas priklauso nuo rezultatų, todėl sezono viduryje vadovybė ir nusprendė imtis permainų. Rimą aš pažinojau jau penkerius metus, žaidžiau ir treniravausi jo vadovaujamas, trenerio rezultatai su komanda buvo geri. Jis mane pažįsta, aš jį taip pat – be papildomų žodžių suprantame vienas kitą, todėl krepšininkams, kurie treniruojami Rimo buvo anksčiau, tai buvo didelis privalumas“, – tvirtino puolėjas.

Eurolyga. Kauno "Žalgiris" - Maskvos srities ""Chimiki"

Tuo metu kitas komandos puolėjas – Andrejus Zubkovas – prisipažino, kad permainos vyriausiojo trenerio poste sezono metu jam buvo labai netikėtos.

„Tiesą sakant, nemaniau, kad bus tokie pokyčiai. Šioje situacijoje reikėtų suprasti ir mus, žaidėjus, ir trenerį Kurtinaitį. Kai tu atvyksti į kolektyvą, kuris pusantrų metų dirbo su kitu specialistu, sunku visiems. Pradžioje buvo niuansų, nesusipratimų – nors Rimas visko ir nekeitė kardinaliai, kai ką jam pavyko pakeisti. Retkarčiais pasimesdavome, nežinodavome ką daryti, tačiau praėjo mėnesis, antras, trečiais, ir sezono pabaigoje mes ėmėme žaisti tikrai kokybišką krepšinį“, – lietuvio indelį į rezultatus išskyrė „Chimki“ žaidėjas.

Kad trenerio pakeitimas buvo ganėtinai šokiruojantis, teigė ir amerikietis Charlesas Jenkinsas.

„Prisipažinsiu, kad psichologiškai man buvo nelengva. Visų pirma todėl, kad anksčiau aš nepažinojau Rimo. Be to, G. Bartzokas buvo viena iš priežasčių, kodėl aš atvykau į Chimkus. Nežinojau, ko tikėtis toliau. Su Bartzoku aš kalbėjausi dar prieš sutarties pasirašymą, žaidžiau visą sezoną, žinojau, kaip vyksta treniruotės, koks jo stilius ir kokia užduotis teks man.

Tuo metu prieš Rimo treniruojamą komandą anksčiau buvau žaidęs vos vieną kartą. Kitiems vaikinams buvo komfortabilu, kadangi trenerį jie jau pažinojo, o man teko pritapti sezono metu“, – dėstė žaidimo NBA lygoje patirties turintis gynėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)