Iš Darbėnų kilęs treneris teigė sulaukė Minesotos „Timberwolves“ klubo kvietimo prisidėti prie trenerių štabo liepos 5-15 dienomis Las Vegase vyksiančioje NBA Vasaros lygoje.

Pasak specialisto, „Parma“ vadovai kliūčių nedarė ir davė leidimą išvykti. Mat naujojo vairininko stažuotė azartinių žaidimų sostinėje gali būti naudinga ne tik jam pačiam, bet ir klubui.

„Tikiuosi ten išsirinkti keletą žaidėjų mūsų komandai“, – atviravo K. Maksvytis.

Klaipėdos „Neptūną“ pastaruosius dvejus metus ant LKL apdovanojimų pakylos atvedęs treneris Permėje pridės ranką ne tik prie pagrindinės ekipos komplektacijos – jis kontroliuos ir jaunimo komandos treniruočių procesą.

„Parma“ klubo prezidentas Sergejus Boguslavskis lietuvį apibūdino kaip „augantį trenerį, kuris moka dirbti su ribotas finansines galimybes turinčiais klubais“.

Tuo metu ekipos generalinis direktorius Aleksandras Bašminovas tikino, jog K. Maksvytis nurungė ištisą šimtinę kitų pretendentų, kuriuos į savo pageidaujamų kandidatų sąrašą buvo įtraukusi „Parma“ vadovybė.

„Buvo ir pavardžių, turbūt garsesnių nei Maksvyčio. Bet tie specialistai kurį laiką nedirbo trenerio darbo, todėl rinktis juos būtų buvę rizikinga dėl galimos praktikos stokos“, – teigė A. Bašminovas, kaip vieną K. Maksvyčio pranašumų nurodęs keturis jo su Lietuvos jaunimo rinktinėmis laimėtus aukso medalius Europos ir pasaulio pirmenybėse.

Anot direktoriaus, „Parma“ biudžetas kitą sezoną išaugs pusantro karto ir sieks mažiausiai 4 mln. eurų. Sezonui komanda ketina ruoštis Lietuvoje ir Lenkijoje, nors kontrolinių susitikimų varžovai dar nėra aiškūs.

„Mūsų žaidimo stilius priklausys nuo sudėties. Galiu pasakyti tik tiek, kad tikrai nebūsime vien besiginanti ar atakuojanti komanda. Moderniam krepšinyje vienpusiškumui nebėra vietos“, – apie pageidaujamą „Parma“ žaidimo braižą pasisakė K. Maksvytis.

Praėjusiame VTB Vieningosios lygos sezone „Parma“ trynė turnyro lentelės dugną – užėmė 13 vietą (5 pergalės/21 pralaimėjimas), vargais negalais aplenkusi tik Minsko „Cmoki“ (4/22).

„Parma“ klubas buvo įkurtas tik 2012 metais, bet krepšinio tradicijas Permėje prieš tai formavo „Ural Great“ ekipa, 2001 ir 2002 metais dukart iš eilės tapusi Rusijos čempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)