Sekmadienį Toronte buvo surengta pirmoji spaudos konferencija po „Raptors“ iškovoto NBA čempionų titulo.

N. Nurse'as sulaukė klausimų ir apie planus vadovauti Kanados rinktinei pasaulio čempionate.

„Netrukus ketinu imtis kitos veiklos, nes, manau, tai mane gali padaryti geresniu treneriu“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Raptors“ strategas.

Paklaustas ką turi konkrečiai omenyje, N. Nurse'as teigė kalbantis apie pasaulio čempionatą ir Kanados nacionalinę komandą, pridūręs, kad „sandoris beveik baigtas“. Gegužės pabaigoje jau skelbėme, kad Kanados krepšinio federacija „Raptors“ strategą nori matyti prie rinktinės vairo, kuris atsilaisvino posto atsisakius Šarlotės „Hornets“ trenerių štabe besidarbuojančiam Jay Triano.

51-erių strategas jau turi patirties dirbant rinktinėje. Jis 2012 metais olimpinėse žaidynėse buvo Didžiosios Britanijos vyr. trenerio asistentas.

Būtent tai jį paskatino imtis darbo ir Kanados rinktinėje.

„Kaip treneris aš stengiuosi daug mokytis ir, tikiuosi, ši patirtis man bus naudinga“, – teigė N. Nurse'as.

Kanados rinktinėje netrūks atstovų iš NBA: Denverio „Nuggets“ gynėjas Jamalas Murray, „Cavaliers“ puolėjas Tristanas Thompsonas, „Mavericks“ puolėjas Dwightas Powellas, be to, rinktinėje gali atsidurti Duke universiteto talentas RJ Barrettas, kuriam pranašaujama šviesi ateitis stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

Kanada planetos pirmenybes pradės rugsėjo 1-ąją maču su Australija.

N. Nurse'as tapo devintuoju strategu, kuris debiutiniame sezone iškovojo NBA čempionų titulą.

Pasaulio čempionatas prasidės rugpjūčio 31 d. ir baigsis rugsėjo 15 d. H grupėje dėl vietos kitame etape kovos Lietuva, Australija, Kanada ir Senegalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)