„Metai po metų – vis tas pats ir tas pats. Kiek galima kramtyti tą pačią gumą – ji jau visai be skonio!“ – apmaudą dėl lengvai nuspėjamos VTB Vieningosios lygos atomazgos lieja „Sovetsky Sport“.

CSKA finale „sausai“ 3-0 pranoko Maskvos srities „Chimki“, nepalikdama Rimo Kurtinaičio auklėtiniams jokių realių vilčių sujaukti nusistovėjusią hegemoniją.

„Raudonarmiečiai“ titulą iškovojo aštuntą kartą iš eilės. Apskritai nuo Sovietų Sąjungos subyrėjimo CSKA sostą buvo užleidę tik trissyk: 2001 ir 2002 metais čempione tapo išsišokėlė Permės „Ural Great“, 2011-aisiais tai padarė „Chimki“, treniruojama to paties R. Kurtinaičio.

„Šitoks dominavimas – blogai visam Rusijos krepšiniui. Bet paklauskite savęs, o ką čia galėtų padaryti CSKA konkurentai? Pamirškite kalbas apie nenuspėjamą sportą, kovinę dvasią ir panašias banalybes. CSKA visada laimės, nes tiesiog visada turi akivaizdžiai stipriausią komandą.

O taip yra todėl, kad jie turi daugiausiai pinigų. Jei CSKA biudžetas jau nežinia kiek metų viršija 40 milijonų dolerių, kiti neturi nė 30, o gal reikėtų sakyti – nė 25. Be to, CSKA nuolat dalyvauja Eurolygoje, todėl perėjimų rinkoje maskviečių reputacija – geresnė. Tai leidžia jiems pasikviesti pajėgesnių legionierių ir sudaryti su jais ilgesnes sutartis“, – rašo „Sovetsky Sport“.

Viską įvertinęs dienraštis daro išvadą, jog galios perversmas rusiškame krepšinyje – neįmanomas.

„Dabartinis čempionatas – lyg karaokė. Jeigu kas nors nori realių varžybų su CSKA, privalo surinkti bent jau nemažiau pinigų nei „armiečiai“. Ir ne vieną sezoną, o mažiausiai penkis iš eilės. Taigi, iš viso reikėtų 200 milijonų „žalių“.

O jeigu dar įvertinsime visas kitas minėtas aplinkybės, reali suma bus nebe 200, o jau 500 milijonų. Pusė milijardo! Nejaugi manote, kad Rusijoje kas nors investuos šitiek pinigų į krepšinį? Ne, žinoma, kad ne. Todėl visos tolesnės kalbos apie konkurenciją – nesąmonės, viešieji ryšiai.

Taigi, patinka jums ar ne, situacija yra paprasta. Arba CSKA toliau žais be konkurencijos, arba jiems paties pasidarys striuka su finansais. Na, arba atsiras beprotis su puse milijardo“, – užbaigia „Sovetsky Sport“.

Primename, kad CSKA biudžetas yra didžiausias ir visoje Eurolygoje, kurią šiemet Dimitrio Itoudžio auklėtiniams taip pat pavyko laimėti po dvejų metų pertraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)