41-erių marijampolietis šiame sezone buvo atsakingas už vaizdo įrašų rengimo koordinavimą ir žaidėjų asmeninį tobulėjimą. Nors „Spurs“ kovas NBA lygoje baigė dar balandį, lietuvio atostogos buvo trumpos: dabar jis darbuojasi padėdamas klubui ruoštis naujokų biržai ir Vasaros lygai.

„Šie metai mano, kaip trenerio, karjeroje buvo tarsi pradžia nuo nulio. Tikiu, kad kitas žingsnis tikrai bus į viršų. Tai ir yra mano tikslas kiekvienais metais: tobulėti ir daryti pažangą, kopti karjeros laiptais iki vyriausiojo trenerio kėdės. O kada ir kur tai bus, pamatysime ateityje“, – basketnews.lt sakė D. Songaila.

Į NBA lygą, kurioje praeityje žaidė 11 metų, jis grįžo pernai po trijų sezonų, praleistų dirbant Š. Jasikevičiaus asistentu Kauno „Žalgiryje“.

Lietuvos čempionų strategas šią vasarą vėl siejamas su keliomis NBA ekipomis, pirmiausia – Memfio „Grizzlies“.

D. Songailos nuomone, nors taktinio bagažo Š. Jasikevičiui pakanka per akis, norint tapti NBA vyriausiuoju treneriu, jam dar reikėtų geriau susipažinti su lygos virtuvės specifika.

„Kaip strategas, kuris turi savo žaidimo braižą, savo žaidimo viziją ir žino, ką nori matyti aikštėje, jis gali treniruoti bet kurią komandą. Bet kaip psichologas, mano nuomone, jis dar nėra tame lygyje. Tam, kad sugebėtų išlaviruoti NBA labai svarbiuose, sudėtinguose santykiuose ir bendravimo peripetijose tarp žaidėjų ir trenerių, jam reikėtų pamatyti visa tai iš arčiau.

NBA komanda nėra „Žalgiris“, kur visi jį myli, nesvarbu, kas ir kaip, kur žaidėjai yra pavaldūs jam. Čia viskas kitaip, čia žaidėjų lyga. Žaidėjai NBA turi daug daugiau galios nei Europoje“, – svarstė D. Songaila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)