Italijos krepšinio federacija lietuviams skyrė atitinkamai ketverių ir trejų metų diskvalifikacijas.

Ketvirtoje pagal pajėgumą šalies lygoje rungtyniaujančiame Mortaros „Enrico Battaglia“ klube sezoną pradėję legionieriai iš Lietuvos buvo atleisti praėjusį gruodį po kilusio lažybų skandalo.

Palikęs mėgėjų ekipą Italijoje, L. Grabauskas karjerą pratęsė Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) Šakių „Vyčio“ klube. 24-erių gynėjas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo 10,8 taško, atkovodavo 3,2 kamuolio ir atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pasklidus žiniai apie skirtą diskvalifikaciją, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) kreipėsi į Lietuvos krepšinio federaciją (LKF), reikšdamas susirūpinimą dėl L. Grabausko dalyvavimo Europos žaidynėse.

LTOK teigimu, viešai paskelbti kaltinimai sutartomis varžybomis, lažybų organizavimu ir manipuliacijomis rezultatais yra netoleruotini, ne tik prieštarauja sporto etikai, bet ir kelia grėsmę šalies sporto autoritetui visame pasaulyje.

3x3 krepšinio rinktinė jau kitą savaitę turi debiutuoti antrosiose Europos žaidynėse Minske.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)