Visi kiti garsiausi šalies žaidėjai į sąrašą įtraukti, tarp jų – ir sunkias traumas besigydantys Jonas Mačiulis, Artūras Gudaitis bei Evaldas Kairys, kurių galimybės suspėti pasiruošti planetos čempionatui nėra aiškios.

Sąraše – abu NBA lietuviai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, šalies čempiono Kauno „Žalgirio“ atstovai Marius Grigonis, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas, Eurolygoje rungtyniaujantys Lukas Lekavičius ir Mindaugas Kuzminskas.

Tarp kandidatų taip pat pateko beveik visi pirmenybių atrankos varžybose svarbesnį vaidmenį atlikę žaidėjai, išskyrus Mindaugą Girdžiūną.

Tačiau ir be jo gausu Dainiaus Adomaičio treniruojamo Vilniaus „Ryto“ atstovų: Arnas Butkevičius, Eimantas Bendžius, Martynas Echodas bei E. Kairys.

Mažiausiai patyrę iš D. Adomaičio sąrašo – tik atrankos varžybose Lietuvos rinktinėje debiutavę Dovis Bičkauskis, Gytis Masiulis, Martinas Gebenas ir Egidijus Mockevičius.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Mantas KalnietisVilerbano ASVELPG
2.Lukas LekavičiusAtėnų „Panathinaikos“PG
3.Žygimantas JanavičiusPrienų „Skycop“PG
4.Dovis BičkauskisUtenos „Juventus“PG
5.Renaldas SeibutisSaragosos „Tecnyconta“SG
6.Adas Juškevičius„Nanterre 92“SG/PG
7.Artūras MilaknisKauno „Žalgiris“SG
8.Marius GrigonisKauno „Žalgiris“SG
9.Rokas GiedraitisBerlyno ALBASF/SG
10.Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“SF/PF
11.Mindaugas KuzminskasMilano „Olimpia“SF/PF
12.Edgaras UlanovasKauno „Žalgiris“SF
13.Jonas MačiulisAtėnų AEKSF/PF
14.Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“SF
15.Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“PF
16.Paulius JankūnasKauno „Žalgiris“PF
17.Domantas SabonisIndianos „Pacers“PF/C
18.Jonas ValančiūnasMemfio „Grizzlies“C
19.Martinas GebenasUtenos „Juventus“C
20.Antanas KavaliauskasKauno „Žalgiris“C
21.Egidijus Mockevičius„VL Pesaro“C
22.Martynas EchodasVilniaus „Rytas“C
23.Evaldas KairysVilniaus „Rytas“C
24.Artūras GudaitisMilano „Olimpia“C


Į pirmą treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 22 dieną, o pasirengimo cikle sužais devynerias kontrolines rungtynes.

Pirmasis draugiškas mačas vyks rugpjūčio 2 d. Pamplonoje, kur Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanijos komanda. Lietuvoje nacionalinė komanda sužais du kontrolinius mačus – rugpjūčio 4 dieną su Suomijos rinktine Klaipėdoje ir rugpjūčio 12 dieną su Serbija Kaune.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės

Pasiruošimo etapą lietuviai užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre ir susitiks su šeimininkais, Angolos ir Čekijos rinktinėmis.

Kinijoje rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis vyksiantį pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pradės H grupėje kartu su Senegalo, Australijos ir Kanados komandomis.

FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)