Klubą naujame sezone turėtų papildyti 4-5 naujokai, tačiau šiuo metu labiausiai „Žalgirio“ sirgalius dominantis klausimas dėl Š. Jasikevičiaus ateities: jo verdikto nekantriai laukia ir klubo vadovai.

Pats strategas ne kartą teigė, kad Kaune jaučiasi fantastiškai ir greičiausiai čia liks ir toliau.

Išvykimo galimybė egzistuoja, tačiau kaip pats Šaras teigė, tai nutiktų tokiu atveju, jei sulauktų „žymiai geresnio pasiūlymo“.

„Ne kartą esu minėjęs, kad „Žalgirį“ paliksiu tik tada, jei tai bus kažkoks konkretus žingsnis į priekį mano akimis. Kaip žaidėjas, buvau priklausomas nuo savo komandos, o kaip treneris, esu priklausomas dar labiau. Ir man čia tikrai labai smagu, visi supranta, kad čia yra absoliučiai topinė organizacija“, – po paskutinio LKL finalo mačo pažymėjo Š. Jasikevičius.

Jei pernai po sezono „Žalgirio“ vairininkas rimtai kalbėjosi su Toronto „Raptors“, šiemet iš karto po paskutinių šio sezono Eurolygos rungtynių jam teko pasilabinti su generaliniu Klivlando „Cavaliers“ direktoriumi Kobby Altmanu. Tiesa, tai tebuvo bičiuliškas pasisveikinimas, nors kalbėdamas su Krepšinis.lt „Cavaliers“ bosas užminė mįslę.

Jau dabar pasiilgau to jausmo laukti rungtynių, jausti tą palaikymą, matyti tą atsidavimą.
Paulius Motiejūnas

Kur kas rimčiau Š. Jasikevičiumi domisi Jono Valančiūno atstovaujamas Memfio „Grizzlies“ klubas, ieškantis galinčio užimti vyriausiojo trenerio postą specialisto.

Kol kas galime tik spėlioti, kuris tai stratego paieškų etapas, bet jau tai, kad „Grizzlies“ neskubėjo ir sulaukė LKL sezono pabaigos, yra ženklas, jog Š. Jasikevičiui šansas yra persikelti už Atlanto.

„Su Memfiu pastaruoju metu kalbamės, jie dar neturi trenerio. Bet kalbėti galima daug, sakyčiau, dabar esame informacijos rinkimo stadijoje. Ar ji nuves iki ko nors rimčiau, nežinau“, – praėjusį šeštadienį kalbėjo Š. Jasikevičius.

Malonumas, jei krepšininkas gali žengti žingsnį į priekį.
Paulius Motiejūnas

Pačiam Kauno klubui šie metai – tokie pat sėkmingi kaip ir pernykščiai.

Beveik dvigubai kuklesnę Eurolygos premiją (apie 625 tūkst. eurų prieš 1,176 mln. Eur) šiemet turėjo kompensuoti rekordinę ištikimybę demonstravę „Žalgirio“ sirgaliai, įrodę, kad niekas Eurolygoje negali prilygti „žaliai baltų“ armijai.

Lietuvos čempionai tapo daugiausiai žiūrovų į namų areną sutraukusiu klubu lygos istorijoje.

15 reguliaraus sezono namų rungtynių vidutiniškai stebėjo 14,737 „Žalgirio“ fanai, o 10 dvikovų „Žalgirio arenoje“ nebuvo likę nė vienos laisvos vietos. Išimtimi netapo ir atkrintamosios su Stambulo „Fenerbahče“ – per dvejas rungtynes Kaune „Žalgirį“ palaikė vidutiniškai 15 347 žiūrovai.

Apie prabėgusį sezoną mintimis portalui Krepšinis.lt pasidalino Kauno klubo vadovas Paulius Motiejūnas.

– Nėra keista sezoną užbaigti tik prasidėjus birželiui, kai prieš metus maždaug tokiu metu dar buvo žaidžiamas LKL pusfinalių etapas?

– Ta sezono pabaiga yra pabaiga, jaučiasi ir emocinis išsekimas, viskas nuslūgsta, o tų datų nelabai matai.

– Kada tikitės sulaukti Šarūno Jasikevičiaus sprendimo?

– Kada pasakys, tada ir turėsime atsakymą. Kažkur liepos viduryje jau žinodavome situaciją. Jei anksčiau bus aišku, tai gerai, jei ne… matysime. Manau, šiemet taip pat apie liepos pradžią ar vidurį jau žinosime jo sprendimą.

Ne viskas priklauso nuo mūsų. Aktualiausia – užpildyti tas pozicijas, kuriose dabar turime nuostolių išvykstant B. Daviesui, A. White’ui.
Paulius Motiejūnas

– Gal yra ir planas „B“ be Jasikevičiaus?

– Tų planų turime visą laiką, bet nieko nekalbame, nieko nejudiname, nes Šaras yra aiškus prioritetas. Laukiame jo sprendimo.

– Išvyksta Brandonas Daviesas, Aaronas White’as, o kurio dar krepšininko atsisveikinimas būtų didžiulis nuostolis klubui?

– Net negalvoju apie tai. Veju tokias mintis lauk. Kitą vertus, čia yra verslas, šio darbo dalis, jei kažkas pasirinktų geresnį klubą, tą tik pasveikini ir užmiršti tą skaudulį bei ieškai, kas galėtų pakeisti išvykstantį.

Taip, klubas neretai gali tikėtis išpirkos, bet net jei jos ir nėra, džiaugiesi, kad čia žaidėjas patobulėjo ir subrendo. Malonumas, jei krepšininkas gali žengti žingsnį į priekį.

– Net 10 Eurolygos namų rungtynių pavyko užpildyti areną, galima sakyti „Žalgirio“ sirgaliai tapo antruoju klubo generaliniu rėmėju?

– Dar ne visose, vadinasi, yra kur tobulėti. Matome, kad palaikymas ir pasitikėjimas didėja, pagrindinis dalykas – ta emocija arenoje. Svarbi mūsų bendruomenės vienybė ir ji stiprėja.

Jau dabar pasiilgau to jausmo laukti rungtynių, jausti tą palaikymą, matyti tą atsidavimą.

Labai ačiū sirgaliams, norisi, kad tai tik eitų į priekį, nes rezervų yra. Dar galėjome penkiose rungtynėse užpildyti areną. Dabar reguliariajame sezone turėsime 17 rungtynių, tai kodėl neužpildyti arenos visuose namų mačuose. Tikrai būtų smagu.

– Kada „Žalgirio“ sirgaliai gali tikėtis naujienų apie ekipos naujokus?

– Intensyviai dirbame, norisi, kad greitai išsispręstų, bet ne viskas priklauso nuo mūsų. Aktualiausia – užpildyti tas pozicijas, kuriose dabar turime nuostolių išvykstant Brandonui Daviesui, Aaronui White’ui. Tai dabar – esminė užduotis.

– Komandai startuoja atostogos, o jums – pats darbymetis, kada pats ilsėsitės, žiemą?

– Kažkada ištaikysiu progą (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)