Bendru santykiu 0-3 Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją pralaimėjusios ekipos strategas atkreipė dėmesį į žaidėjų rotaciją išretinusias sveikatos problemas, kurios kamavo ne tik dėl pėdos traumos nežaidusį D.J. Seeley.

„Nelabai yra čia daug ką kalbėti. Sudėtinga užbaigti sezoną dideliu pralaimėjimu. Privalu iki pabaigos kovoti dėl kiekvieno kamuolio, ir jokio skirtumo, kas būna aikštėje: ar Artiomas Parachovskis, ar Einaras Tubutis. Kiekvienas turi padaryti savo darbą iki galo. Nors faktas, kad tai sunku, kai varžovai pajaučia kraujo skonį ir lipa ant tavęs.

Visas sezonas mums buvo kaip kelionė per kalnus. Sunkiai dirbame, kol užlipame ant kalnelio, o tuomet vėjas ar audra pačiumpa ir nubloškia atgal. Vėl lipame, kol pamatome gražesnę panoramą, ir vėl bloškia žemyn. Noriu tik pagirti žaidėjus, kad jie nepasidavė ir atėjo iki šio taško.

Viena komanda visą finalo seriją žaidė tuo pačiu tempu, o kitos jėgos vis seko, ėjo žemyn. Mindaugas Girdžiūnas gavo traumą pirmose rungtynėse, antrose žaidė suleidus vaistų nuo skausmo. Eimantas Bendžius prieš paskutinį mačą dvi dienas praleido su gydytojais. Jie galėjo nežaisti, bet nusprendė kitaip, ir už tokį atsidavimą norėčiau padėkoti. Taip pat ačiū fanams, kad lydėjo mus viso sezono metu, taip pat ir Europos taurės varžybose“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Tuo metu apie laukiančius vasaros darbus pergrupuojant ekipą treneris viešai diskutuoti nebuvo pasirengęs.

„Nenorėčiau išsiplėsti šia tema, turės susėsti treneriai ir klubo vadovybė. Mano paties ateitis? Turiu sutartį, lauks pokalbis su vadovybe“, – teigė „Ryto“ vairininkas.

O Krepšinis.lt paklaustas, ar po žalgiriečių pamokų LKL finale dar atrodo realu per vieną vasarą paruošti komandą žaidimui Eurolygoje, į kurią „Rytas“ siekia patekti, D. Adomaitis traukė pečiais.

„Sudėtinga pasakyti. Tik atkreipkite dėmesį, kas šiame finale rungtyniavo mūsų pusėje – buvo trys ar keturi krepšininkai, kurie dar pernai žaidė „Perle“.

Reikia rimtai apsvarstyti, kokius resursus galime surinkti, ir tuomet laukti Eurolygos sprendimo. Čia irgi reikia pokalbio su klubo vadovybe dėl vizijos, plano. Mūsų prioritetas – talentingi žaidėjai, kuriuos turime savo sistemoje, kuriuos privalome po truputį įlieti į pagrindinę komandą.

Gaila, kad Marekui Blaževičiui sezoną sugadino traumos, užtat Deividas Sirvydis gavo netikėtai daug naudingos patirties. Privalome tokius žaidėjus įtraukti į komandą ir derinti jaunimą su patyrusiais žaidėjais bei užsieniečiais – tik alkanais užsieniečiais“, – dėstė specialistas.


Primename, kad pirmas dvejas finalo serijos rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 79:64 ir 85:67.

Vilniečius finale Kauno ekipa įveikė antrus metus iš eilės, kartu iškovodama devintą lygos titulą paeiliui. Iš viso „Žalgiris“ nuo 1993-iųjų, kai įkurta LKL, čempionu tapo 21-ą kartą.

„Rytas“ sidabro medaliais tenkinosi 13-ą sykį.

Diena anksčiau pasibaigusioje kovoje dėl bronzos Klaipėdos „Neptūnas“ 3-0 pranoko Panevėžio „Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)