Tai – solidžiausia visų laikų „Žalgirio“ pergalė prieš Vilniaus „Rytą“.

„Žalgiris“ šį vakarą čempionu tapo devintą sezoną iš eilės ir 21-ą kartą klubo istorijoje.

Edgaras Ulanovas vėl buvo naudingiausias – puolėjas pelnė 15 taškų (5/7 dvitaškių) ir surinko 24 naudingumo balus, o jam būnant aikštėje „Žalgiris“ pelnė net 37 taškais daugiau nei varžovai.

Brandonas Daviesas ir Aaronas White‘as pridėjo po 13 taškų.

Prieš trečio kėlinio pabaigą visa arena atsistojusi iš pradžių plojo B. Daviesui, o kiek vėliau ir A. White'ui – tikėtina, kad abu žalgiriečiai šį šeštadienį sužaidė savo paskutines rungtynes žaliai baltų gretose.

„Rytui“ daugiausia taškų pelnė Martynas Echodas – 17, Artiomas Parachovskis surinko 14, Derekas Needhamas – 10.

Trečiose serijos rungtynėse Kaune „Rytas“ pirmavo tik sykį – 2:0. Tai buvo tik trečias kartas serijoje, kai „Rytas“ buvo priekyje. Visus tris sykius „Ryto“ pranašumas siekė tik 2 taškus.

Mačo pradžioje tendencijos nesikeitė: „Žalgiris“ laimėjo ir trečių rungtynių pirmą kėlinį, po pirmų 10 minučių kauniečiai priekyje buvo 20:9.

Šeimininkai atitrūko per paskutines dvi minutes. Keturis taškus be atsako pelnė Deonas Thompsonas, dvitaškį pridėjo Antanas Kavaliauskas bei tritaškį smeigė Artūras Milaknis.

Sparčiai „Žalgirio“ pranašumas augo ir antrame kėlinyje – įpusėjus ketvirčiui ekipas jau skyrė 20 taškų – 34:14.

Švieslentė po pirmosios mačo pusės fiksavo triuškinančią žaliai baltų persvarą – 43:20.

Intrigos žiūrovai neišvydo ir po ilgosios pertraukos, įpusėjus trečiam kėliniui „Žalgiris“ pirmavo net... 66:26!

Prasidėjus ketvirtam kėliniui ekipas skyrė milžiniška praraja – 76:36.

Paskutiniame kėlinyje „Žalgirio“ gretose žaidė jaunimas, tačiau ir tai neleido „Rytui“ bent kažkiek sumažinti gėdingo skirtumo, likus 3 min. – 89:47. Galutinis rezultatas – 92:54.

Paskutinį kartą LKL finalą žalgiriečiai pralaimėjo dar 2010 metais, kai serijoje tuometiniam „Lietuvos rytui“ nusileido 3-4.

Tituluočiausias „Žalgirio“ gretose yra tikrasis lygos „Žiedų valdovas“ Paulius Jankūnas, kuris jau sukaupė velnio tuziną čempionų žiedų – lygos laimėtoju tapo 13-ą sykį.

Kauno komandoje yra ir dar keli žmonės, kuriems, norint sutalpinti visus čempionų žiedus, vienos rankos pirštų nepakaktų.

Vienas jų – „Žalgirio“ trenerių štabo narys Darius Maskoliūnas, LKL čempionu tapęs jubiliejinį – 10-ą kartą. Kaip žaidėjas, Darius su „Žalgiriu“ Lietuvoje yra triumfavęs 6 sykius, o dabar tai buvo jau 4-asis jo titulas dirbant treneriu.

8 kartą LKL čempionu tapo „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15, Brandon Davies 13, Aaron White 13, Deon Thompson 10, Marius Grigonis 8, Nate Wolters 8.

„Rytas“: Martynas Echodas 17, Artiomas Parachovskis 14, Derek Needham 10, Einaras Tubutis 4, Rok Stipčevič 4.

Nei viename finalo mače didelės intrigos nebuvo: pirmose rungtynėse „Žalgiris“ namuose varžovus pranoko 79:64, Vilniuje mačas baigėsi 85:67 žaliai baltų pergale.

LKL finalo serijoje „Žalgiris“ vertėsi be kapitono Pauliaus Jankūno, kuris prieš finalą treniruotės metu pasitempė kojos raumenį. „Ryto“ gretose trūko DJ Seeley.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (587)