Pirmą titulą M. Grigonis gali iškovoti jau šį vakarą – Kauno „Žalgiris“ pergalės atveju taptų „Betsafe–LKL“ čempionu.

„Pirma reikia jį iškovoti, bet jis titulas būtų labai svarbus, tai būtų pirmas LKL žiedas“, – paklaustas apie čempiono reikšmę LKL.lt sakė M. Grigonis.

Jo atstovaujamas „Žalgiris“ finale kol kas žygiuoja tvirtai – laimėjo pirmas dvejas rungtynes ir laimėjęs šį vakarą triumfu pabaigtų sezoną.

Bet M. Grigonis įsitikinęs, kad pirmas dvejas rungtynes pralaimėjęs Vilniaus „Rytas“ rankų nenuleis.

„Per pirmas rungtynes pralaimėjome kovą dėl kamuolių, bet antrose rungtynėse jautėmės geriau. Reikia žaisti ir bandyti uždaryti seriją, – teigė M. Grigonis, naudingumu šį sezoną komandoje nusileidžiantis tik Brandonui Daviesui. – „Rytas“ nepasiduos ir turime demonstruoti solidų žaidimą.“

„Žalgiris“ ir „Rytas“ šį vakarą stos į kovą Kaune, transliacija nuo 17 val. per DELFI TV. Tai bus trečias komandų susitikimas per penkias dienas.

M. Grigonio teigimu, laiko apie nuovargį galvoti nėra. „Visą sezoną žaidėme įtemptu grafiku, mums tai nėra naujiena, – sakė vienas „Žalgirio“ lyderių. – Nematau reikalo šioje sezono stadijoje galvoti apie nuovargį.“

„Žalgiris“ finale pristabdė „Ryto“ lyderį Arną Butkevičių. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje rinkęs po 27,8 naudingumo balo, per finalo seriją puolėjas renka po 16 naudingumo balų.

„Manau, esame pranašesni kiekvienoje pozicijoje, – pabrėžė M. Grigonis. – Bet viską reikia įrodyti aikštėje. Reikia turėti tą norą, kokį rodėme praėjusiose rungtynėse.“

„Žalgiris“ šį vakarą gali devintą sezoną iš eilės laimėti Lietuvos čempionatą.

„Stengiamės apie tai negalvoti. Yra ne kartą buvę kai galvoji, jog laimėsiu, švęsiu, ir taip nenutinka. Turime rengtis rungtynėms, negalvoti, kad laukia paskutinės“, – pabrėžė M. Grigonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)