Finalo serijoje „į vienus vartus“ Kauno krepšininkai 3-0 šį kartą įveikė varžovus, su kuriais LKL finaluose jiems tenka žaisti dažniausiai – Vilniaus „Ryto“ komandos žaidėjus.

Tarpusavyje LKL finaluose šios dvi ekipos žaidė jau 18 kartą. „Žalgiris“ sostinės ekipą tarpusavio finale nugalėjo jau 13 sykį. Vilniaus atstovai LKL čempionais yra tapę 5 kartus.

Paskutinį kartą LKL finalą žalgiriečiai pralaimėjo dar 2010 metais, kai serijoje tuometiniam „Lietuvos rytui“ nusileido 3-4.

Tituluočiausias „Žalgirio“ gretose yra tikrasis lygos „Žiedų valdovas“ Paulius Jankūnas, kuris jau sukaupė velnio tuziną čempionų žiedų – lygos laimėtoju tapo 13-ą sykį.

Kauno komandoje yra ir dar keli žmonės, kuriems, norint sutalpinti visus čempionų žiedus, vienos rankos pirštų nepakaktų.

Vienas jų – „Žalgirio“ trenerių štabo narys Darius Maskoliūnas, LKL čempionu tapęs jubiliejinį – 10-ą kartą. Kaip žaidėjas, Darius su „Žalgiriu“ Lietuvoje yra triumfavęs 6 sykius, o dabar tai buvo jau 4-asis jo titulas dirbant treneriu.

8 kartą LKL čempionu tapo „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis.

Po 6 LKL čempionų žiedus turi ir dar du treneriai. Tik prieš šį sezoną Šarūno Jasikevičiaus asistentu tapęs Tomas Masiulis pirmą kartą lygos laimėtoju tapo būdamas ne krepšininku, o kitas Šaro asistentas – Evaldas Beržininkaitis – yra vienintelis kolektyve, visus titulus susirinkęs tik kaip trenerių štabo narys.

Pačiam Šarui tai yra 5-asis LKL čempiono titulas. Kaip žaidėjas su „Žalgirio“ marškinėliais pirmenybes jis yra laimėjęs 1 kartą.

Pirmą sykį LKL čempionais savo karjeroje tapo 7 krepšininkai. Tai – amerikiečiai Deonas Thompsonas, Nate'as Woltersas bei Thomas Walkupas ir lietuviai Marius Grigonis, Lukas Uleckas, Erikas Venskus bei sezono pabaigą dėl operacijos praleidęs Laurynas Birutis.

Krepšinis.lt pateikia visų „Žalgirio“ narių LKL žiedų kiekį
žaidėjas/treneris, žiedai (skliausteliuose – žiedai iškovoti būnant žaidėju/būnant treneriu)

Paulius Jankūnas13
Darius Maskoliūnas10 (6/4)
Artūras Milaknis8
Tomas Masiulis6 (5/1)
Evaldas Beržininkaitis6 (0/6)
Edgaras Ulanovas5
Šarūnas Jasikevičius5 (1/4)
Antanas Kavaliauskas3
Aaronas White'as2
Brandonas Daviesas2
Leo Westermannas2
Rokas Jokubaitis2
Marius Grigonis1
Thomas Walkupas1
Nate'as Woltersas1
Deonas Thompsonas1
Lukas Uleckas1
Erikas Venskus1
Laurynas Birutis1



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)