„Rytas“ savoje aikštėje kauniečiams nusileido 67:85 ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka 0-2.

„Vėl tokia pati pradžia rungtynių pradžia, kokia buvo Kaune. Koncentracijos prieš „Žalgirį“ nebuvimas. Komandai apie tai kalbėjau, juk „Žalgiris“ brangiai baudžia už klaidas. Pavyzdžiui, mačo pradžioje ta pirma klaida, kai Aaronas White’as perėmė kamuolį, viską pasako apie mūsų koncentraciją. Ir tokių momentų buvo daug, jų netrūko ir pirmame mače Kaune.

Reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ laikė labai aukštą tempą, vertė mus bėgti į abi puses ir tuo fiziškumu mus nulaužė“, – po mačo kalbėjo Dainius Adomiatis.

– Š. Jasikevičius užsiminė, kad „Rytas“ geriau kovojo Kaune, nei namuose. Ko pritrūko šiandien, kad ekipa sužaistų geriau?

– Viskas prasideda nuo gynybos. Jei turi vieną, kitą varžovų sustabdytą ataką, tuomet turi greitesnių taškų puolime, bet mes pridarėme aibę klaidų gynyboje. Tai pagrindinis dalykas.

Buvo geras momentas pirmame kėlinyje, kai apsigynėme, pelnėme greitus taškus, tačiau vėliau nepavyko apsiginti, vėliau ir patys praradome kamuolį, ir iškart per kelias sekundes atkarpapralaimėta 0:4.

Su tomis emocijomis nelengva, bet turime jų rasti savyje.

Kalbant apie D. J. Seeley, netekome to žaidėjo, apie kurį sukasi kūryba. Negauname to, ko norime iš saviškių, bet tai varžovų dėka.

– Kokių rezervų ieškosite prieš trečią akistatą Kaune?

– Kalbėjome su treneriais, sunku atsakyti. Galvojame, galbūt labiau į mūsų rotaciją įtraukti jaunus žaidėjus, keisti krepšininkus kas 2-3 min. Nes kai kuriems daugiau žaidžiantiems trūksta emocijų, kartais atrodo, kad jie bėgioja mediniais veidais.

– Kaip galite paaiškinti tokią sėkmingą Edgaro Ulanovo rungtynių pradžią?

– Bandėme vietomis rizikuoti, jis pataikė savo metimus. Tai klaidos ir iš mūsų pusės, dėl kurių jis galėjo įsibėgėti.

– Prieš mačą buvo neaiškumų ir dėl M. Girdžiūno, kada paaiškėjo, kad jis galės žaisti?

– Parodė Mindaugas charakterį, galiu jį tik pagirti. Viskas sprendėsi per apšilimą, po jo priėjo prie manęs ir pasakė – galiu žaisti ir kovoti. Pasikartosiu, galiu jam tik padėkoti.

Užsitikrinti 21-ąjį LKL čempionų titulą kauniečiai galės jau šeštadienį savoje „Žalgirio“ arenoje, kur trečiasis serijos mačas prasidės 18.50 val. Jei vilniečiai sugebėtų laimėti, ketvirtos rungtynės vėl Vilniuje vyktų pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)