Bilietą į 2019-2020 m. Eurolygą R. Kurtinaitis su Chimkų komanda iškovojo trečiadienio vakarą, kai namuose 92:91 palaužė Kazanės UNIKS ir pusfinalio seriją laimėjo 3-1.

Nors rungtynes pradėjo nesėkmingai ir kurį laiką atsiliko dviženkliu skirtumu, „Chimki“ ekipa pamažu mažino taškų deficitą, ilgainiui atstatė pusiausvyrą, o lemiamomis akimirkomis žaidė užtikrinčiau nei svečiai iš Kazanės.

25 taškus (4/15 trit.) nugalėtojams pelnė Aleksejus Švedas, tačiau tikruoju mačo herojumi tapo paties R. Kurtinaičio į Rusiją iš Graikijos jau sezonui įpusėjus prisiviliotas latvis Janis Timma, pelnęs 24 taškus (4/6 trit., 8/8 baud.), išprovokavęs 7 varžovų pražangas ir surinkęs 23 efektyvumo balus.

„Aš labai noriu padėkoti žaidėjams už atsidavimą ir juos pasveikinti.

Pradžioje rungtynės klostėsi ne taip, kaip tikėjomės, tačiau mums vis tiek pavyko perlaužti mačo eigą ir, didelių pastangų dėka, jį užbaigti pergalingai.

Taigi, galėsime žaisti Eurolygoje ir kitą sezoną. Manau, to nusipelnėme.

Kalbant atvirai, aš labai tikėjausi, kad mums pavyks laimėti būtent šitas rungtynes ir stengiausi priversti žaidėjus suprasti, kad sugrįžimas į Kazanę mums būtų buvęs labai prastas variantas“, – po laimėjimo džiaugėsi R. Kurtinaitis.

Tiesa, vietą 2019-2020 m. Eurolygoje „Chimki“ garantavo ne tik ši pergalė, bet ir faktas, kad į VTB lygos finalą pateko ilgalaikę Eurolygos licenciją turinti Maskvos CSKA komanda. Savo seriją prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ Eurolygos čempionai 3-0 laimėjo diena anksčiau.

„Chimki“ su CSKA finalo seriją iki trijų pergalių pradės birželio 5 d.

Kalbėdamas apie laukiantį iššūkį R. Kurtinaitis leido suprasti, kad apetitas auga bevalgant ir citavo geriausiu visų laikų krepšininkų laikomą amerikietį Michaelą Jordaną.

„Dabar faktas yra toks – mes finale. Pasiekėme svarbią pergalę, bet, kaip minėjo vienas mano draugas – temsta, tačiau dar ne vakaras.

Turime pabandyti laimėti ir prieš CSKA. Suprantame, kad žaisime prieš Eurolygos čempionus, prieš superkomandą. Tačiau privalome pabandyti, negalime į rungtynes atvykti vien tam, kad atvykti.

Michaelas Jordanas yra sakęs: „Jeigu pabandei, bet nepavyko, pabandyk dar kartą, bandyk ir bandyk iš naujo. Tačiau netgi nepabandyti – tai nusikaltimas.“ Taip ir šioje situacijoje. Būtų nusikaltimas nepabandyti“, – vaizdingai kalbėjo 59-erių lietuvis.

Pažymėtina, kad po rungtynių, garantavusių „Chimki“ vietą finale, aistros užvirė Chimkų arenos koridoriuose, kur į žodinį konfliktą įsitraukė J. Timma ir UNIKS atstovaujantis kanadietis Melvinas Ejimas.

UNIKS žaidėjas lūkuriavo latvio netoli persirengimo kambario ir norėjo pasikalbėti „rimčiau“, tačiau beįsiplieskiančias aistras laiku nuramino komandų atstovai, o J. Timma vėliau tvirtino varžovui nebeturintis ką pasakyti.

Nuo kito sezono Eurolygoje varžysis nebe 16, o 18 klubų. Ir šiuo metu bilietus į prestižinį turnyrą turi: Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Kauno „Žalgiris“ (Lietuva), Vitorijos „Baskonia“, Madrido „Real“, „Barcelona“, Valensijos „Basket“ (visos – Ispanija) Stambulo „Fenerbahče“, Stambulo „Anadolu Efes“ (abi – Turkija), Milano „Olimpia Armani“ (Italija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Maskvos CSKA, Maskvos srities „Chimki“ (abi – Rusija), Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija).

Likę du kelialapiai bus įteikti:

1) Vokietijos čempionams arba finalininkams, jei į finalą iškops „Bayern“
2) Eurolygos vardinį kvietimą gavusiai komandai – į jį pretenduoja ir Vilniaus „Rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)