Čia darbą pradėjo 15 krepšininkų, o kiti žaidėjai prie komandos prisijungs kai baigs savo pasirodymą klubiniame krepšinyje – Dovydas Giedraitis dar tęsia savo sezoną užsienyje, o Rokas Jokubaitis, Erikas Venskus ir Deividas Sirvydis kaunasi LKL finale.

Tiesa pastarojo dalyvavimas pasiruošimo stovyklose ir čempionate dar nėra patvirtintas, nes krepšininkas padavė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje. Jo situacija turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

„Mintys geros, smagu pamatyti jaunimą, aišku dar tik pradžia ir vyksta treniruotės su fizinio rengimo treneriu Mantu Valčiukaičiu. Krepšinio dar neliečiame, bet bus smagu pamatyti kaip vaikinai patobulėjo klubiniame krepšinyje, sporto mokyklose.

Gal šiek tiek neįprasta, nes šiemet turime pakankamai daug sunkumų, nes kai kurie žaidėjai dar nėra spėję grįžti iš Ispanijos, kiti žaidžia LKL finale.

Tai šiek tiek sunkina pasirengimą. Turime taip pat egzaminus, prie to šiemet taip pat turėsime taikytis, bet nuotaika gera, jie visada čia atvažiuoja dirbti ir esame nusiteikę garbingai atstovauti Lietuvai“, – sakė rinktinės vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Rinktinė iki kitos savaitės pabaigos sportuos pajūryje, vėliau persikels į Druskininkus, o paskutinė pasiruošimo dalis vyks Kaune.

Pasiruošimo metu planuojama sužaisti mažiausiai šešias kontrolines rungtynes su Latvijos, Australijos, Rusijos ir Kinijos bendraamžiais bei Lietuvos dvidešimtmečių rinktine. Pasak stratego, rungtynių skaičius dar nėra galutinis.

„Kontrolinių rungtynių sužaisime šešias, dar yra galimybė kažką prijungti, jei jausime trūkumą. Sužaisime su Donaldo Kairio treniruojama Lietuvos U20 rinktine, pasitikrinsime jėgas. Tai naudinga ir mums, ir jiems. Žaisime su latviais, kurie yra Pasaulio čempionato dalyviai, taip pat su Rusija, Kinija, Australija.

Tai geros, skirtingos komandos, skirtingų tipų, pamatysime skirtingų kontinentų ekipas. Kinija kaip žinome bus komanda su savitu žaidimo braižu, rusus deja puikiai atsimename nuo praėjusių metų ketvirtfinalio, australų nesame matę, bus įdomu pamatyti. Kažkas panašaus bus ir per čempionatą“, – teigė G.Petrauskas.

„Nuotaikos puikios, susirinkome visi seniai jau matyti. Smagu susirinkti, padirbėti, tikslai kaip visada aukščiausi. Turime ruoštis, fiziškai jaučiuosi gerai pasiruošęs, bet komandiškai dar reikės daug dirbti“, – po pirmos rinktinės treniruotės sakė rinktinės kandidatas Simas Jarumbauskas.

Pirmoji dvikova lietuvių lauks birželio 29 dieną su Senegalo ekipa, birželio 30 lauks susitikimas su JAV, o grupės kovas devyniolikmečiai baigs akistata su Naujosios Zelandijos rinktine liepos 2 dieną.

Pasaulio jaunimo vaikinų krepšinio čempionatas vyks šių metų birželio 29 – liepos 7 dienomis Heraklione (Graikija). Šiai rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės kontrolinės rungtynės:

2019.06.15 | Latvija – Lietuva
2019.06.16 | Latvija – Lietuva
2019.06.21 | Lietuva – Rusija
2019.06.22 | Lietuva – Australija
2019.06.23 | Lietuva – Kinija

Lietuvos jaunimo (U-19) rinktinės kandidatų sąrašas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)