Galutinis rezultatas – 79:64 – irgi galėjo būti kitoks. Jei Rokas Jokubaitis greitoje atakoje būtų įmetęs iš po krepšio, o Rokas Stipčevičius nebesviedęs daug aistrų sukėlusio tritaškio likus žaisti tris sekundes, skirtumas tarp komandų būtų lygiai 20 taškų.

Nepaisant to, žalgiriečiai dar nesipučia, o Šarūnas Jasikevičius saviškius ir toliau laiko kovinėje parengtyje. „Antros rungtynės bus kitokios“, – perspėja jis. Ir šie žodžiai turi racijos: kol kas vienintelį šio sezono lietuvišką trofėjų „Rytas“ iškėlė būtent Vilniuje, kai KMT finale 70:67 įveikė tą patį „Žalgirį“.

Kauniečiai žengė pirmą žingsnį devinto iš eilės LKL čempionų titulo link, bet aukso žiedų dar nesimatuoja.

„1:0 – ar mums to užtenka. Nemanau. Ar to užtenka mūsų fanams? Irgi nemanau“, – tiesiai šviesiai rėžė naudingiausias pirmojo mūšio dalyvis Edgaras Ulanovas.

Pavyzdžių, kai pirmųjų rungtynių nugalėtojas nebūtinai tampa ir visos serijos laimėtoju, tiek LKL, tiek ir viso pasaulio krepšinio istorijoje – ne vienas.

„Serija neprasideda tol, kol namų komanda nepralaimi rungtynių“, – prieš ketvirtį amžiaus frazę, vartojamą iki šių dienų, ištarė Patas Riley po to, kai jo treniruojami Niujorko „Knicks“ 2:0 pirmavo prieš Čikagos „Bulls“ su Michaelu Jordanu. Tada viskas baigėsi tuo, kad „Buliai“ laimėjo kitus keturis mačus, o vėliau ir NBA superfinalą.

Ar kažką panašaus gali suorganizuoti ir „Rytas“? Kokių žodžių rūbinėje yra vertas D. J. Seeley? Kodėl visą „Žalgirio“ areną papiktino R. Stipčevičiaus tritaškis? Ir ko tikėtis kertinėje antroje dvikovoje?

Apie visa tai – pokalbis su dukart LKL čempionu ir buvusiu „Lietuvos rytu“ kapitonu Steponu Babrausku.

– „Rytas“ vienu metu buvo priartėjęs iki 4 taškų atstumo, bet ta intriga į lemiamą kėlinį taip ir nepersikėlė. Kodėl Kaune neišvydome atkaklesnio veiksmo?

– Manau, „Rytas“ pradžią paleido – taip pradėti išvykoje nėra gerai, o paskui sunku sugrįžti, juk ir rotacija mažesnė. „Žalgiris“ gerai uždominavo.

– Steponai, vilniečiai dar nuo jūsų laikų visada garsėjo savo tritaškininkais, bet pirmame mače pagal tolimus metimus stipriai nusileido varžovams – 6 prieš 12 tritaškių (24 prieš 44 proc.). Ar jūsų nenustebino toks vaizdas?

– „Rytas“ vis tiek kažkiek rizikavo ir turėjo tai daryti, nes vienas prieš vieną arčiau krepšio neapsigintų, o „Žalgiris“ turi metikų – Artūrą Milaknį, Leo Westermanną – ir jie pataikė savo metimus.

– Vienu „Ryto“ lyderių laikomas D. J. Seeley rungtynes baigė be taškų ir su minusiniu naudingumu (-1 naud. balas). Antroje pusėje jis net nebežaidė, nors, Vaido Čeponio žiniomis, yra sveikut sveikutėlis. Kodėl taip krito amerikiečio žaidimo kreivė ir sportinė forma?

– Nežinau, kokios ten bėdos jį kamuoja. Gal jis po Europos taurės jau baigė savo sezoną? Taip kartais būna su amerikiečiais, bet nenorėčiau tuo tikėti. Nors jis išsimušęs iš to ritmo, norėtųsi jo didesnio indėlio, kurio labai trūksta. „Rytui“ jo labai reikia, o jo nėra. Jeigu D. J. Seeley dar ne Amerikoje, norėtųsi, kad duotų tos kovos.

– Ar D. J. Seeley gali trūkti motyvacijos?

– Finalas parodo, kas yra vyrai, o kas tik berniukai. Ką tu čia primotyvuosi? Aišku, aš, priėjęs prie D. J. Seeley, tarčiau jam tikrai ne pačius švelniausius ir gražiausius žodžius, bet jeigu jis nenori, nepriversi – turi pats žmogus norėti. Nežinau, kokios jo problemos, bet aš tikrai pasakyčiau jam.

– Rungtynių pabaigoje arenoje kilo didžiulė nepasitenkinimo banga po nerašytas krepšinio taisykles sulaužiusio R. Stipčevičiaus tritaškio paskutinėmis sekundėmis. Kaip vertinate tą epizodą?

– Šiaip tokie metimai pagal visas taisykles neatliekami. Negerai, taip nesielgiama, nes žalgiriečiai beveik nebesigynė. Aš tokio metimo tikrai nemesčiau. Bet prieš tai buvo greita „Žalgirio“ ataka, kur R. Jokubaitis irgi metė, nors galėjo to nedaryti. Gal kroatas susinervino ir labai norėjo įmesti, nes iki tol buvo nulinis?

– Dainius Adomaitis spaudos konferencijoje teigė, kad jo auklėtiniams pirmiausia reikia patikėti tuo, ką daro ir kad gali įveikti „Žalgirį“. Steponai, ar po pirmojo mačo to tikėjimo jums liko?

– Viskas priklausys nuo to, kas bus Vilniuje. Tai – esminės rungtynės. Aš manau, kad „Rytas“ gali, kodėl gi ne? „Žalgiris“ irgi nerodo įspūdingos formos, tik turi geresnius žaidėjus ir platesnę rotaciją. Po Eurolygos matyti šioks toks jų sėdimas. Ir tos kalbos, kad vienas, kitas žaidėjas išvažiuoja, jau nupirktas, nepadeda komandai. O taip su „Rytu“ galima ir prisijuokauti, ką parodė trečias kėlinys.

– Jei ketvirtadienį Vilniuje serijos rezultatas taps 2:0, ar „Rytas“ dar galėtų atsitiesti?

– Manau, kad tai – kertinės rungtynės. Nes „Žalgiris“ vis tiek Kaune dar geriau žaidžia, o jei pirmaus 2:0, „Rytui“ bus labai sunku. Vilniuje kova turėtų būti daug rimtesnė, nes daug „Ryto“ krepšininkų dar nesužaidė.

Visa laida „Krepšinio zona“ ir V. Čeponio bizūnas – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)