Kauno „Žalgiris“ užtikrintai pradėjo „Betsafe–LKL“ finalo seriją, nugalėdamas Vilniaus „Ryto“ krepšininkus savo arenoje 79:64. Serijoje iki trijų pergalių kauniečiai dabar pirmauja 1-0. Kitos rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį Vilniuje.

Kauniečiai jau pirmame kėlinyje demonstravo puikų puolimą ir laimėjo kėlinį dviženkliu skirtumu 27:16. Toliau rungtynės vyko apylygiai, o likus mažiau ne dviem minutėms iki 4 kėlinio pabaigos rungtynių nugalėtojas nekėlė abejonių ir abu vyriausieji treneriai į aikštę leido jaunuosius krepšininkus.


„Žalgirio“ gretose naudingiausiai žaidė Edgaras Ulanovas. Puolėjas įmetė 10 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. Pasak E. Ulanovo „Žalgiris“ rungtynėse gerai puolė. Vienintelis neraminantis dalykas – vilniečiai atkovojo 19 kamuolių po „Žalgirio“ krepšiu.

„Jie nemažai tuos kamuolius atkovojo prieš mažus mūsų žaidėjus, kuomet gynyboje susikeisdavome. Žinome, kad A. Butkevičius, M. Echodas, nekalbant apie A. Parachovskį, visi jie eina kovoti dėl kamuolių. Momentais tai buvo mūsų koncentracijos trūkumas, tačiau kai kada tas kamuolys tiesiog atšokdavo per toli.

Dėl jų gynybos kaitaliojimų buvo momentų, kad ir mes išmesdavome sudėtingų metimų. Tačiau ir mes gynyboje gerai judėjome ir vertėme juos mesti sudėtingus metimus. Nėra ko daug tikėtis – finalas. Serija yra serija. 1-0 kol kas nei mus tenkina, ne fanus, reikia eiti toliau“ , – po rungtynių rūbinėje kalbėjo E. Ulanovas.

13 taškų pelnęs Marius Grigonis buvo rezultatyviausias kauniečių gretose. Gynėjas taip pat akcentavo prastą kovą dėl kamuolių. M. Grigonis taip pat liko patenkintas komandos puolimu.

„Mes gana laisvi metėme. Jie įmetė sunkius metimus, o su mumis rizikavo, leido mesti. Ir mes patys neblogai ištampėme jų gynybą, išlaukėme ir gerai pataikėme. Ir „Lietkabelis“, ir „Dzūkija“ irgi rizikavo, o jei pataikome, turime mesti“, – kalbėjo M. Grigonis.


Gynėjas įvertino ligšiolinį vilniečių pasirodymą „Betsafe-LKL“ atkrintamosiose varžybose. Anot jo, Vilniuje „Rytas“ parodys visiškai kitokį žaidimą: „Jie gerai žaidė pusfinalyje, tačiau mes irgi esame neblogos sportinės formos. Vienas dalykas žaisti prieš Klaipėdą ir Uteną, kitas dalykas žaisti prieš mus. Mes atsakėme tuo pačiu fiziškumu, neleidome jiems gerai pasijausti.

Labai svarbu laimėti pirmąsias rungtynes. Antrosios bus daug sunkesnės, viskas pasikeičia, varžovai turi sureaguoti į pralaimėjimą, manau, kad reikės sunkaus darbo, norint laimėti Vilniuje. Manau, bus didelis atsakas, jie žais namie, bandys atlošti. Mes atsakysime tuo pačiu. Turime gerą progą įgyti aiškią persvarą serijoje“.

Naudingiausias „Ryto“ žaidėjas Arnas Butkevičius pažymėjo, kad esminė rungtynėse buvo nesėkminga jų pradžia. 13 taškų ir 18 naudingumo balų surinkęs puolėjas tikino, kad norint laimėti prieš „Žalgirį“, komanda turi būti susikaupusi visas rungtynes.

„Nepavyko rungtynės. Iš tikrųjų nepavyko pati pradžia, klydome ten, kur buvome susitarę rizikuoti ir visiškai to neįgyvendinome. „Žalgiris“ mus skaudžiai baudė. Paskui pagavome neblogą atkarpą, bet jie vėl mus baudė tritaškiais ir vėl atitrūko“, – kalbėjo puolėjas.


Vienas iš „Ryto“ lyderių pažymėjo, kad „Žalgiris“ visiškai skiriasi nuo kitų Lietuvos komandų: „Čia kita istorija, „Žalgiris“ žaidžia Eurolygoje, kitas biudžetas. Bet mes nenorime tuo teisintis, galime tikrai su jais geriau kovoti. Reikia geriau išpildyti tas smulkmenas, kurias esame susitarę ir tai daryti nuo rungtynių pradžios“.

Antrąsias finalo serijos rungtynes komandos žais ketvirtadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)