„Neptūno“ vedliu į pergalę buvo geriausias karjeros rungtynes LKL čempionate sužaidęs Gytis Masiulis.

21-erių metų puolėjas pasiekė asmeninį rezultatyvumo lygoje rekordą ir sužaidė pačias efektyviausias karjeros rungtynės, jau patenkančias į lygos istoriją.

Eurolygos čempiono Tomo Masiulio sūnus per 28 min. pelnė 33 taškus (8/11 dvit., 4/5 trit., 13/15 baud.), atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 11 pražangų ir surinko 46 naudingumo balus.

G. Masiulis su 46 naudingumo balais pasiekė lygos atkrintamųjų varžybų rekordą, nuo 1995-ųjų priklausiusį Gintarui Einikiui. Tąsyk legendinis aukštaūgis rungtynėse su „Šiauliais“ surinko 45 naudingumo balus, kai pelnė 36 taškus.

„Neįtikėtinas jausmas, kai salė skanduoja tavo vardą metant baudų metimus. Ačiū visiems“, – po rungtynių kalbėjo Gytis.

Apskritai visų laikų lygos naudingumo rekordas – 68 efektyvumo balai – priklauso trims krepšininkams: jau minėtam G. Einikiui (1995 m.), buvusiam Plungės „Olimpo“ snaiperiui Joe Vickery (1996 m.) ir tos pačios komandos puolėjui Patrickui Jonesui (1995 m.).

Sužaidus 20 min. „Neptūnas“ buvo priekyje 39:35, ir nors trečiame kėlinyje svečiai buvo perėmę iniciatyvą, G. Masiulio ir Lorenzo Williamso tandemo vedami šeimininkai ketvirtajame kėlinyje ant parketo vėl diktavo savo sąlygas ir žingsneliu priartėjo prie bronzos medalių.

Antros serijos rungtynės trečiadienį bus žaidžiamos Panevėžyje.

„Neptūnas“ šį kartą turėjo verstis be Simo Galdiko, kuris buvo diskvalifikuotas dėl nesportiško elgesio pusfinalyje, kai galva smogė Martynui Echodui. Susitikime Panevėžyje klaipėdiečių aukštaūgis jau turėtų rungtyniauti.

„Lietkabeliui“ vis dar negali padėti įžaidjas Ike‘as Iroegbu, kuriam yra plyšęs raumuo.

Susitikimo pabaigoje nervai neatlaikė „Lietkabelio“ treneriui Nenadui Čanakui. Ėmęs labai emocingai reaguoti į įvykius aikštėje serbas buvo nubaustas technine pražanga ir vos neprisiprašė antros.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 33 (46 naud. bal.), Deividas Gailius 15, Lorenzo Williamsas 12, Laimonas Kisielius 8, Tomas Delininkaitis 8, Osvaldas Olisevičius 4, Paulius Dambrauskas 4 taškai.

„Lietkabelis“: Jamaras Wilsonas 25 (3/4 trit.), Mindaugas Kupšas 14, Marko Čakarevičius 7, Simas Jasaitis 6, Saulius Kulvietis 6, Donatas Tarolis 5 taškai.

Dėl bronzos abi šios komandos kovojo ir praėjusį sezoną. Savo pranašumą tąsyk 3-1 įrodė „Neptūno“ krepšininkai.

Didysis LKL finalas, kuriame ginklus surems „Žalgiris“ ir „Rytas“, antradienį prasidės Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)