Kazio Maksvyčio auklėtiniai praėjusį savaitgalį pralaimėjo Vilniaus „Rytui“ bei pusfinalio sostinėms krepšininkams nusileidę 0-2 pasitraukė iš kovos dėl čempionų titulo.

„Dar nelabai esame susitaikę su pralaimėjimu, bet laikas gydo, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė treneris K. Maksvytis. – Turėjome vienus tikslus, dabar reikės juos užmiršti ir kovoti dėl trečiosios vietos.

Šį sezoną dar nesame save per daugiausiai įrodę, tad tas bronzos medalis mums būtų labai reikalingas.“

„Neptūno“ kelyje dėl bronzos – reguliariajame „Betsafe–LKL“ sezone ketvirtąją vietą užėmęs „Lietkabelis“, kuris pusfinalio etape 0-2 pripažino Kauno „Žalgirio“ pranašumą.

Klaipėdiečiai su Aukštaitijos komanda šį sezoną buvo susitikę penkis kartus, įskaitant ir kovą dėl trečiosios „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės vietos.

„Neptūnas“ per penkis tarpusavio mačus triumfavo du sykius.

„Lietkabelis“ žaidžia gerą, agresyvų ir atletišką krepšinį, – prieš seriją dėl trečiosios vietos teigė K. Maksvytis. – Aišku, panevėžiečiai gal kiek yra suvaržyti traumų ir rotacijos problemų. Mes esame nežinioje – nežinome, kurie „Lietkabelio“ žaidėjai žais, kurie ne, o tai nepadeda.

Vis dėlto Panevėžio komanda žaidžia atletišką ir stiprų krepšinį. Tai yra rimtas varžovas.“

Paskutiniame pusfinalio serijos mače su „Žalgiriu“ panevėžiečiams padėti negalėjo keturi krepšininkai – Ike‘as Iroegbu, Saulius Kulvietis, Simas Jasaitis bei Karolis Giedraitis. Neseniai į rikiuotę grįžo serbas Marko Čakarevičius.

„Su mažesne rotacija yra mažiau variantų aikštelėje, gali nuspėti, ką varžovas darys, – galimą „Neptūno“ pranašumą serijoje įvardino K. Maksvytis. – Esu minėjęs anksčiau, kad aikštelėje žaidžia penki prieš penkis. Jei varžovas geroje formoje ir neprisirenka pražangų, tuomet išlaiko gerą rungtynių ritmą.

Matysime pirmajame mače, kiek žaidėjų yra pasiruošę „Lietkabelyje“ žaisti, bet teoriškai, tai mes turėtume turėti pranašumą didesnėje rotacijoje. Reikia mėginti tai išnaudoti.“

Pirmajame serijos mače „Neptūnui“ padėti negalės Simas Galdikas. Diskvalifikacinę pražangą dvikovoje su „Rytu“ užsidirbęs centras sulaukė lygos sankcijų – praleis vienas rungtynes bei turės susimokėti 1140 eurų baudą.

Klaipėdos ekipos strategui teks spręsti rebusą, kaip sulaikyti galingo stoto „Lietkabelio“ aukštaūgius – 216 cm ūgio Mindaugo Kupšą bei 211 cm ūgio slovėną Žigą Dimecą.

„Žinoma, Simo netektis dėl to tik skaudesnė. Panevėžio komanda šioje situacijoje turi ūgio ir jėgos pranašumą. Mums reikės pasukti galvą, kaip tai išspręsti, ypatingai – pirmajame serijos mače“, – sakė „Neptūno“ treneris.

K. Maksvyčio vedama uostamiesčio komanda mėgins apginti pernai iškovotą „Betsafe–LKL“ trečiąją vietą.

Dvikovos „Švyturio“ arenoje pradžia – 18.50 val. Rungtynes kviečiame žiūrėti portale Krepsinis.lt.

„Negalime pralaimėti koncentracijoje, fizinėje kovoje bei energijoje. Tuomet jau ateina krepšinio dalykai“, – pagrindinį akcentą prieš būsimą kovą atskleidė K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)