„Tai buvo diena, kai žaidėjai buvo labai motyvuoti. Užsivedę pirmoje pusėje. Smulkios klaidos neleido mums nutolti. Panevėžys įmesdavo per likusias 3-4 sekundes, o mes priimdavome tikrai blogus sprendimus. Su tokiu nusiteikimu ir Panevėžio komandos problemomis buvo aišku, kad anksčiau ar vėliau perlaušime rungtynes ir tai padarėme trečiame kėlinyje. Finale reikia dar labiau susikoncentruoti. Serijos trumpėja ir kiekviena detalė įgauna aukso vertės“, – kalbėjo po dvikovos Š. Jasikevičius.

Ketvirtąjį kėlinį spurtu pradėjęs Kauno „Žalgiris“ nubraukė Panevėžio „Lietkabelio“ viltis sukurti didesnę intrigą „Betsafe–LKL“ pusfinalyje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose 84:63 (17:19, 22:13, 24:21, 21:10) laimėjo antrąsias pusfinalio rungtynes ir užsitikrino vietą „Betsafe–LKL“ finale.

„Žaidėjai tikrai stengiasi. Jeigu aš tikrai turėjau problemų iš karto baigus Eurolygą su užsivedimu ir pastangomis, tai dabar tų problemų nėra ir tai – pirmas žingsnis. Reikia detalių reikšmę didinti ir žaisime arba prieš labai gerą Europos taurės komandą, arba prieš komandą, kuri žaidžia tikrai solidų krepšinį, ir kuri mus jau yra nugalėjusi tris kartus. Čia yra finalas ir detalių reikšmė didėja. Mes šiai dienai nesame aukštumoje su detalių ir smulkių dalykų vykdymu, kas mums kainuoja gal iki 10 taškų. Tai – labai daug“, – apie tai, ką reikėtų koreguoti žengiant į finalą po rungtynių Panevėžyje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Paklaustas, kodėl su „Lietkabeliu“ ketvirtadienį nežaidė Aaronas White'as, treneris sakė, kad amerikietis „turi virusą“ ir dėl to net numetė svorio.

Grįždamas prie rungtynių Panevėžyje, Š. Jasikevičius teigė, kad geras darbas buvo nuveiktas atkertant Paulių Valinską nuo kitų žaidėjų: „Jie turi tikrai daug problemų su traumuotais žaidėjais, todėl Pauliaus vaidmuo didėja. Ir taip antroje sezono dalyje jis pasidarė komandos lyderis, todėl jį „išimti“ buvo prioritetas. Tiek Marius Grigonis, tiek Thomas Walkupas puikiai su tuo tvarkėsi. Paulius yra žaidėjas su begaline motyvacija, noru ir šiandien sužaidė tikrai solidžiai. Bet apskritai, manau, serijoje mes jį kontroliavome“.

Kalbėdamas apie „Žalgiriui“ priklausantį P. Valinską strategas įvertino krepšininko įgytą patirtį.

„Antroje sezono dalyje jis tikrai pasijautė „Lietkabelio“ lyderiu. Jeigu nori kilti į aukštesnį lygį, turi būti lyderis žemesniame lygyje. Jis tą daro ir tikrai už jį džiaugiamės. Visą laiką sakiau, kad jo pastangos, jo noras tikrai niekada nekėlė jokių abejonių“, – kalbėjo jis.

Šaras prisipažino, kad kito pusfinalio pirmųjų rungtynių rezultatas jo nenustebino.

„Sąžiningai, nemačiau rungtynių. Labai trumpa serija, visko gali būti. Kadangi tu esi Klaipėda, tas namų aikštės pranašumas yra tikrai savotiškas dalykas, nes ateini ir žinai, kad tau reikia laimėti. Dabar „Rytas“ kažkiek žino tą patį. Čia yra tų serijų specifika, kas labiau susitvarkys su tuo jauduliu. Dėl to mes nesame labai patenkinti tomis sutrumpėjusiomis serijomis, kaip ir kalbėjome“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Tam tikrose situacijose galėjome žaisti protingiau. Turėjome daug problemų kovoje dėl atkovotų kamuolių ir klaidų. Kaip jau sakiau, neturiu priekaištų savo žaidėjams. Kai jau galvojome, kad blogiau negali būti, Saulius Kulvietis papuolė į ligoninę, Mindaugas Kupšas žaidė turėdamas temperatūros, Čakarevičius mėgino padėti, bet buvo nežaidęs per pastarųjų 20 dienų, Sinovecas taip pat nebuvo pasveikęs. Gaila, nes nebuvome pilnos sudėties ir negalėjome kovoti lygiaverčiai su „Žalgiriu“, – kalbėjo Nenadas Čanakas.

Anot jo, visų žaidėjų kovoje dėl trečios vietos veikiausiai komanda nesulauks – būtų gerai, kad išliktų sveiki bent tie žaidėjai, kurie žaidė ketvirtadienį.

Būsimi „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ varžovai gali paaiškėti jau penktadienį, kuomet antras pusfinalio rungtynes sostinėje žais Vilniaus „Rytas“ su Klaipėdos „Neptūnu“. Šioje serijoje vienu žingsniu arčiau finalo yra Dainiaus Adomaičio auklėtiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)