Ketvirtąjį kėlinį spurtu pradėjęs Kauno „Žalgiris“ nubraukė Panevėžio „Lietkabelio“ viltis sukurti didesnę intrigą „Betsafe–LKL“ pusfinalyje.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose 84:63 (17:19, 22:13, 24:21, 21:10) laimėjo antrąsias pusfinalio rungtynes ir užsitikrino vietą „Betsafe–LKL“ finale.

„Žalgirio“ komanda paskutiniame kėlinyje rinko taškus su pražanga, sulaukė iki tol keturis tritaškius prametusio Artūro Milaknio taiklaus šūvio bei surengė spurtą 10:0 – 73:53. Esant saugiai persvarai į aikštę žengė Rokas Jokubaitis, laiko gavo ir jaunieji Marius Valinskas bei Mantas Rubštavičius, o daugiau šansų pakovoti šeimininkai nebeturėjo.

Panevėžiečiai tvirčiau laikėsi rungtynėse pirmuosius du kėlinius ir neleido žalgiriečiams atsiplėšti. Vis tik Deono Thompsono metimas su antrojo ketvirčio sirena įpūtė daugiau šviežio gūsio „Žalgiriui“, kuris po pertraukos į aikštę grįžo surengdamas spurtą 8:0 – 47:32.

Donato Tarolio tritaškis sustabdė gerą svečių atkarpą, buvo išnaudoti ir baudų metimai, kurie suteikdavo šansus „Lietkabeliui“ ir po P. Jankūno nesportinės, ir po Leo Westermanno techninės pražangos. Lyderių roles apsiėmė Jamaras Wilsonas su Pauliumi Valinsku, su kurių pagalba prieš paskutinį ketvirtį „Lietkabelis“ turėjo 10 taškų deficitą ­– 53:63.

Panevėžio komanda šiose rungtynėse vertėsi be Simo Jasaičio, Ike’o Iroegbu ir Sauliaus Kulviečio pagalbos. Tuo tarpu iki paskutinės minutės nežinomybėje, ar galės žaisti, buvęs Marko Čakarevičius per 15 minučių taškų nepelnė ir išnaudojo pražangų limitą.

Lietkabelis“: Jamaras Wilsonas 18, Žiga Dimecas ir Paulius Valinskas po 12, Donatas Tarolis 8 (9 atk.k.), Stefanas Sinovecas 6, Mindaugas Kupšas 5, Marius Valinskas 2, Marko Čakarevičius 0.

Žalgiris“: Marius Grigonis 18, Deonas Thompsonas 16, Brandonas Daviesas 13 (8 atk.k., 5 rez.p., 26 naud.b.), Thomas Walkupas 12, Nate'as Woltersas 7, Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas po 5, Rokas Jokubaitis 4, Leo Westermannas ir Antantas Kavaliauskas po 2, Paulius Jankūnas ir Erikas Venskus po 0.

Būsimi „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ varžovai gali paaiškėti jau penktadienį, kuomet antras pusfinalio rungtynes sostinėje žais Vilniaus „Rytas“ su Klaipėdos „Neptūnu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)