Pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pradės H grupėje kartu su Senegalo, Australijos ir Kanados komandomis.

Pirmosios rungtynės su Senegalu rugsėjo 1-ąją, sekmadienį, prasidės 14.30 val. Lietuvos laiku.

Rugsėjo 3 d. – antradienį – 14.30 val. Lietuvos rinktinė žais su Kanados krepšininkais.

Ir trečias grupės rungtynes ketvirtadienį, rugsėjo 5 d. Lietuvos rinktinė pradės tuo pačiu laiku – 14.30 val. Tąsyk Dainiaus Adomaičio auklėtinių varžovais bus australai.

Į kitą etapą pateks 1-2 vietas užėmusios komandos.

Kitoms ekipoms turnyras taip pat nesibaigs – jos kovos dėl žemesnių vietų ir kelialapių į 2020-ųjų Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 d.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės

Lietuvos rinktinės išplėstinę sudėtį Dainius Adomaitis žada paskelbti birželio pradžioje, jau pasibaigus LKL sezonui.

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 22 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 kontrolines rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 2 d. Pamplonoje, kur Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanijos komanda. Lietuvoje rinktinė sužais du kontrolinius mačus – rugpjūčio 4 dieną su Suomijos rinktine Klaipėdoje ir rugpjūčio 12 dieną su Serbija Kaune.

Pasiruošimo etapą lietuviai užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre ir susitiks su šeimininkais bei Angolos ir Čekijos rinktinėmis.

„Džiaugiamės, kad pavyko suderinti kontrolinių rungtynių tvarkaraštį ir pasiruošimo metu galėsime pasitikrinti jėgas su skirtingo stiliaus komandomis. Rungtynes pavyko priderinti prie mūsų treniruočių plano ir kaip jau minėjau ankščiau, gerą sportinę formą ir žaidimą reikės demonstruoti nuo pat turnyro pradžios.

Turnyras Seule bus labai svarbus, nes galėsime aklimatizuotis ir prisitaikyti prie laukiančių sąlygų. Dabar svarbiausia, kad žaidėjai būtų sveiki, išvengtų traumų ir jau pasibaigus sezonui galutinai nuspręsime, kiek jų kviesime į pirmąją stovyklą Palangoje“, – teigė Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)