Jau senokai brendusio sprendimo priežastimi tapo „Olympiakos“ klubo boikotas – atsisakymas žaisti lygos ketvirtfinalio rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“.

Kaip paskelbė turnyro organizatoriai, visi komandos rezultatai, Graikijos čempionate pasiekti 2018-2019 m., yra anuliuojami, komanda automatiškai atsiduria turnyro lentelės dugne ir dėl šios aplinkybės krenta į žemesnį divizioną.

Primename, kad tikru cirku tapęs šalies krepšinio grandų – „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ konfliktas tęsėsi visą sezoną.

Po šalies taurės varžybose kilusio skandalo „Olympiakos“ pusė pareiškė nekovosianti su „Panathinaikos“, jei dirbti rungtynėse bus paskiriami vietiniai teisėjai.

Graikijos lyga nenuolaidžiavo ir iškėlė ultimatumą – žaisti arba kristi į antrą divizioną.

Būtent tuo „Olympiakos“ klubui ir baigėsi šis seoznas.

Jau anksčiau Pirėjo klubas skelbė, kad nuo kitų metų tikisi būti priimtas į Balkanų regiono klubus vienijančią Adrijos lygą.

Tiesa, patekti į šią lygą „Olympiakos“ klubui nebus lengva – jo priėmimą turi patvirtinti visos šiose pirmenybėse dalyvaujančios ekipos.

Apskritai po „Olympiakos“ pašalinimo susidarė beprecedentė situacija, kadangi Pirėjo klubas turi ilgalaikę sutartį su Eurolyga.

2019-2020 m. sezonas būtų pirmasis moderniojoje Eurolygoje, kai jame dalyvautų savo šalies elitinėje lygoje nežaidžianti komanda.

Pasisakyti dėl konflikto Graikijoje jau bandė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, tačiau iš Graikijos jis sulaukė labai aršaus atsako. Neabejojama, kad Eurolyga susidariusią situaciją bus priversta analizuoti ir sprendimus priimti iš naujo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)