Į išankstinį australų sąrašą pateko naujausias Kauno „Žalgirio“ pirkinys – aukštaūgis Jackas Londale'as, taip pat buvęs žalgirietis aukštaūgis, pastaruoju metu Stambulo „Anadolu Efes“ žaidžiantis Brockas Motumas.

Komandos sąraše yra ir 9 NBA lygoje rungtyniaujantys krepšininkai: Dengas Adelis (Klivlando „Cavaliers“), Aaronas Baynesas (Bostono „Celtics“), Andrew Bogutas („Golden State Warriors“), Benas Simmonsas (Filadelfijos „76ers“), Johan Boldenas („76ers“), Mitchas Creekas (Minesotos „Timberwolves“), Joe Inglesas (Jutos „Jazz“), Matthew Dellavedova („Cavaliers“) ir Patty Millsas (San Antonijaus „Spurs“).


„Mane visuomet apima įvairios emocijos, kai būna paskelbiama komandos sudėtis. Nėra abejonių, kad ant parketo mes galime išrikiuoti puikią komandą, o tai iš anksto jaudina ir intriguoja. Dirbti su geriausiais šalies krepšininkais yra didžiulė privilegija – jaučiuosi palaimintas, turėdamas tokią galimybę“, – teigė latviško kraujo turintis australų treneris A. Lemanis

Australijos rinktinė pirmenybes pradės H grupėje kartu su lietuviais, kanadiečiais ir Senegalo nacionaline komanda.

FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis

Kaip jau anksčiau teigė vienas iš australų lyderių P. Millsas, šios komandos tikslas yra tapti pasaulio čempione.

Kad gali suburti itin pajėgų kolektyvą, australai pademonstravo jau Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kuriose prasibrovė iki pusfinalio ir užėmė 4-ąją vietą.

Tąsyk ketvirtfinalyje australai sutriuškino lietuvius 90:64.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)