Lietuvio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa išvykoje 91:96 pralaimėjo Kazanės UNIKS komandai ir serijoje iki 3 pergalių atsilieka 0-1.

Pasibaigus susitikimui R. Kurtinaitis neslėpė nusivylimo. Visų pirma – dėl paleistos iniciatyvos ir 17:32 pralaimėto paskutinio kėlinio.

Taip pat „Chimki“ treneris tvirtino negalintis suvokti taisyklių traktavimo skirtumų. Jo auklėtiniams šį kartą buvo užfiksuotos 32 pražangos (po 5 susirinko Janis Timma, Stefanas Markovičius ir Malcolmas Thomas, po 4 – Andrejus Zubkovas ir Charlesas Jenkinsas), o UNIKS teisėjai skyrė tik 18 asmeninių pražangų.

Toks užfiksuotų pražangų skirtumas lėmė ir tai, kad UNIKS šiose rungtynėse metė net 43 baudas (pataikė 39), o „Chimki“ nuo baudų metimo linijos atakavo tik 9 sykius ir pataikė 8 metimus.

„Kontroliavome žaidimo eigą, tačiau ketvirtas kėlinys buvo kraupus. Turėjome visas galimybes laimėti, tačiau taktiškai nesugebėjome sužaisti paskutinės atkarpos, tiesiog beviltiškai pralaimėjome lemiamą ketvirtį. Ėmėme fokusiuotis tik ties tritaškiais metimais, kurių iš viso išmetėme 41 (vien Aleksejus Švedas metė 15 tritaškių, iš kurių pataikė 5, – red. past.). Nepamenu, kad komanda mestų tiek tritaškių“, – dėstė R. Kurtinaitis.

Netrukus lietuvis atsigręžė ir į teisėjus.

„Antras dalykas, teisėjavimas. Nenoriu skųstis, tačiau pražangų balansas šį kartą buvo neteisingas. Krepšinyje taip nebūna, kad UNIKS mestų 43 baudas, o mes – 9. Tokiame kontaktiniame žaidime tai nėra įmanoma. Bet tegul tai lieka ant teisėjų sąžinės. O mes judėsime toliau“, – tvirtino lietuvis.

Antrosios serijos rungtynės penktadienį vėl vyks Kazanėje.

Kitoje pusfinalio serijoje kausis Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“.

CSKA patekimo į finalą atveju, „Chimki“ – UNIKS pusfinalio laimėtojai automatiškai gautų kelialapį į kito sezono Eurolygos turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)