„Puiki komandos energija gynyboje , bet gal svarbiau, kad buvo laikomasi drausmės kai kuriose situacijose tiek gynyboje, tiek puolime, konroliuojant rungtynių ritmą. Tas labai džiugino. Pergalę tokiu taškų skirtumu lėmė agresyvumas gynyboje ir kova, darbas dėl atkovotų kamuolių – visų žaidėjų. Vyrai šaunuoliai“, – per spaudos konferenciją kalbėjo D. Adomaitis.

Visgi jis netrukus pridūrė: „Serijoje rezultatas 1-0. Dabar svarbiausia iš galvos išmesti, kad pergalė pasiekta dideliu taškų skirtumu. Tai dabar jau yra visiškai nesvarbu. Reikia tai pamiršti kuo greičiau.“

Žurnalistams pasiteiravus, kaip pavyko padaryti taip, jog „Neptūnas“ – snaiperių komanda – šįkart sugebėjo įmesti vos 1 iš 20 tritaškių (5 proc. taiklumas), D. Adomaitis gyrė saviškių pastangas.

„Agresyvia gynyba. Ne tik individualia, bet ir komandine gynyba. Yra situacijų, kai visi penki žaidėjai daro tai, ką reikia, prisiima riziką ir tai labai džiugina. Psichologija ir fiziškumas – tai svarbiausia“, – sakė D. Adomaitis.

Kalbėdamas apie penktadienį Vilniuje vyksiančias antrąsias LKL pusfinalio rungtynes, D. Adomaitis sakė: „Tai bus naujos 40 minučių. Net garantuoju, kad bus viskas visiškai kitaip.“

Žurnalistai užsiminė ir apie „Ryto“ komandos susirinkimą, vykusį po pralaimėtų LKL ketvirtfinalio rungtynių prieš Utenos „Juventus“ komandą.

Buvo teirautasi, ką šis žaidėjams pasakė, kad tiek lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse su „Juventus“, tiek šįvakar pusfinalio dvikovoje su „Neptūnu“, „Rytas“ atrodo išties galingai.

„Tai buvo darbinis susirinkimas. Jų šį sezoną buvo nemažai. Kas ten buvo, ten ir lieka tarp mūsų“, –nedaugžodžiavo treneris.

Kalbėdamas apie pastaruoju metu „Ryto“ ekipoje puikiai rungtyniaujantį Arną Butkevičių, D. Adomaitis išskyrė šio žaidėjo pasitikėjimą savo jėgomis.

„Pirmiausia – svarbu pasitikėjimas savimi. Jis gerai jaučiasi šalia kitų žaidėjų sistemoje. Kai priešininkai bando rizikuoti, jis baudžia ir tai džiugina“, – kalbėjo „Ryto“ strategas.

Pats A. Butkevičius pabrėžė, kad tokią solidžią pergalę lėmė agresyvi gynyba.

„Agresyvi gynyba – vieninteliai žodžiai. Varžovams leidome pelnyti tik 46 taškus. Tai geriau negu gerai, žinant tai, kad žaidėme Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, kur „Neptūnas“ jaučiasi gerai, mėgsta atakuoti greitai, mėgsta mesti tritaškius, laukia lengvų taškų. Matėte, kad gerai susitvarkėme su šia užduotimi“, – akcentavo šio vakaro dvikovoje 17 taškų pelnęs, po krepšiais 13 kamuolių atkovojęs ir 32 naudingumo balus surinkęs A. Butkevičius.

Visgi, jis netrukus pridūrė, kad penktadienį antrose LKL pusfinalio rungtynėse Vilniuje laukia nauja istorija.

„Reikia pamiršti šitą pergalę, kad ji buvo lengva ir stengtis pradėti rungtynes taip, kad padarėme Klaipėdoje“, – pabrėžė vienas iš „Ryto“ ekipos lyderių.

Tuo metu „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis po mačo buvo labai nusivylęs ir to neslėpė.

„Šiandien visiškai sudegėme. Nepatiko, kaip pradėjome rungtynes, ypatingai iš gynybinės pusės. Du prieš du gynyboje jie atakavo mūsų silpnas vietas ir tai jiems pavyko.

Antroje pusėje labiausiai gaila, kad nepavyko duoti kovos, nuleidome rankas ir galvas. Ketvirtame kėlinyje jau galvojome apie kitas rungtynes. Mano manymu, mes nesusikūrėme super gerų situacijų, šiek tiek forsavome, atsirado neužtikrintumas.

Kai nepataikėme, „Rytas“ dar labiau spaudėsi ir dar labiau strigome. „Rytas“ šiandien agresyviau gynėsi, neleido priimti kamuolio, išmušė mus iš savo taškų ir gana prastai žaidėme tokioje situacijoje“, – svarstė „Neptūno“ treneris.

Jis pažymėjo, kad jo komanda bandys Vilniuje pasiekti revanšą ir grįžti į Klaipėdą žaisti lemiamų serijos rungtynių.

„Tikslas – laimėti išvykoje. Esu optimistas ir neįsivaizduoju, kad galima sužaisti blogesnes rungtynes nei šiandien. Tiek puolime, tiek gynyboje. Blogai pasiruošėme, atsakomybė treneriui. Žiūrint kaip žaidėme, matau potencialo kitoms rungtynėms. Pamatysime kitame mače, kaip „Neptūnas“ atrodo kritinėse situacijose.

Dažniausiai po geresnių rungtynių būna atsipalaidavimas, po prastesnių – didesnė koncentracija. Tiek iš po krepšio, tiek tritaškiai mums nekrito, kas blogiausia galėjo atsitikti, tas atsitiko. Šiandien jie buvo geriau pasiruošę ir pelnytai laimėjo. Kitose rungtynėse žiūrėsime“, – pasisakė strategas.

Kalbėdamas apie buvusio savo auklėtinio, nuo praėjusio sezono vidurio „Ryto“ ekipos spalvas ginančio A. Butkevičiaus žaidimą, K. Maksvytis teigė, kad tai jo nė kiek nenustebino.

„Arną pažįstu ne tik aš, jį žino praktiškai visa mūsų komanda. Super taktikos neturėjome. Paprasčiausia energija, Arnas susirinko savo taškus ne iš sudėtingų derinių. Kažkas meta, jis bėga ir pasiima kamuolį.

Arba atkovojus kamuolį greitame puolime jis yra vienas geriausių žaidėjų, įgauna gerą greitį ir gerai užbaigia. Tai visos komandos atsakomybė greito puolimo gynyboje. Reikia koncentracijos ir energijos“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Spaudos konferencijoje pasigirdo ir klausimas apie naują K. Maksvyčio karjeros stotelę – Permės „Parmą“ ekipą Rusijoje, su kuria jis pasirašė dvejų metų sutartį.

Buvo paklausta, gal tai žaidėjus paveikė, tačiau Klaipėdos ekipos treneris apie tai nedaugžodžiavo, tik atsakė: „Nemanau“.

Antroji šių ekipų pusfinalio dvikova vyks gegužės 24 dieną (penktadienį) 18.50 val. Vilniaus „Ryto“ arenoje. Jei „Neptūnui“ sostinėje pavyktų laimėti, tada lemiamos serijos rungtynės vyktų gegužės 26 dieną (sekmadienį) 19:30 val. Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)