Šiemet LKL pusfinalyje žaidžiama tik iki dviejų pergalių, todėl „Rytas“ kelialapį į finalą gali užsitikrinti jau penktadienį, jei laimės Vilniuje vyksiančias rungtynes.

Jei „Neptūnui“ pavyktų atsitiesti po nokdauno Klaipėdoje, lemiamos, trečiosios rungtynės sekmadienį vėl vyks uostamiestyje.

Nors buvo tikėtasi didelės intrigos, Klaipėdoje šeimininkavo viena komanda. Ir tai darė ne aikštės pranašumą serijoje turėjęs ir jau praradęs „Neptūnas“, o nuo pirmų akimirkų į priekį šovę ir agresyvumą gynyboje demonstravę „Ryto“ krepšininkai.

Visiškai sukaustę klaipėdiečių puolimą, patys Vilniaus kepšininkai realizavo netgi sudėtingus metimus ir sulig kiekvienu kėliniu didino savo pranašumą. 17:10 po pirmo kėlinio, 36:27 – po antro, 56:39 – po trečio.

Visiškai subyrėjęs „Neptūnas“ skirtumo sumažinti nesugebėjo net ir paskutinio ketvirčio metu.

Situaciją aikštėje tobulai atspindi faktas, kad keliolika tolimų metimų pro šalį metę „Neptūno“ krepšininkai pirmą savo tritaškį pataikė tik ketvirtajam kėliniui įpusėjus, kai mačo baigtis jau buvo nulemta.

„Neptūnas“ realizavo tik 1 iš 20 tolimų metimų. „Rytas“ – 9 iš 23. Būtent pataikymas iš toli ir pakišo koją klaipėdiečiams – beveik visi kiti abiejų komandų statistiniai rodikliai buvo panašūs.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 17 (3/5 dvit., 2/4 trit., 13 atk. kam. 32 naud. bal.), Derekas Needhamas 12, Artiomas Parachovskis 11, D.J. Seeley 11, Mindaugas Girdžiūnas 10, Roko Stipčevičius 5, Eimantas Bendžius 4, Margiris Normantas 4, Aistis Pilauskas 1 taškas.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 12 (1/5 trit.), Jerai Grantas 8, Deividas Gailius 8 (0/4 trit.), Simas Galdikas 5, Lorenzo Williamsas 4, Osvaldas Olisevičius 4, Paulius Dambrauskas 3, Džiugas Slavinskas ir Laimonas Kisielius – po 1 tašką.

Abi komandos į pusfinalį pateko ne tiesiausiu keliu. Tiek „Neptūnas“, tiek „Rytas“ savo varžovus ketvirtfinalio etape įveikė po lemiamų trečiųjų serijos rungtynių namuose.

Klaipėdiečiams nervus patampė Prienų „Skycop“ krepšininkai, tuo metu vilniečiams – Utenos „Juventus“.

Finale šios poros laimėtojai susikaus su Kauno „Žalgirio“ – Panevėžio „Lietkabelio“ pusfinalio stipresne komanda. Šioje serijoje žalgiriečiai pirmauja 1-0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)