„Lietkabelis“ laikėsi lygiai pusę rungtynių, tačiau antroje mačo dalyje „Žalgiris“ pademonstravo savo jėgą ir įpusėjus trečiam kėliniui jau pirmavo dvidešimties taškų skirtumu 55:35. Vėliau didesnių pokyčių rungtynėse neįvyko ir čempionų vardą ginantys kauniečiai pergalingai baigė mačą tuo pačiu skirtumu. Nė vienas „Žalgirio“ žaidėjas nežaidė daugiau nei 22 minutes.

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausi buvo aukštaūgiai: Brandonas Davies'as pelnė 16, Aaronas White'as – 12 taškų. „Lietkabeliui“ dviženklį taškų skaičių pelnė tik du žaidėjai: Jamaras Wilsonas įmetė 14, Mindaugas Kupšas – 13 taškų.

Kaune panevėžiečiams padėti negalėjo Simas Jasaitis, Marko Čakarevičius ir Ike'as Iroegbu. Po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjęs „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas pripažino, kad, norint, kad treniruotėse vyktų žaidimas 5 prieš 5, į aikštę tenka išbėgti ir treneriams. N. Čanakas kol kas neturi tikslių žinių, ar galės šiuo metu traumuoti žaidėjai padėti antrame pusfinalio mače Panevėžyje.

„Apie rungtynes nėra daug ką kalbėti, pradžioje prametėme lengvų metimų, tačiau tai nepaveikė komandos energijos ir turėjome iki pertraukos lygų rezultatą. Antroje dalyje „Žalgiris“ padidino intensyvumą, o mes neatsakėme tuo pačiu, pasipylė klaidos. Tai natūralu, kuomet turime tokią rotaciją, ypač, tai liečia pirmos ir antros pozicijos žaidėjus. „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda ir mus baudė už visas klaidas, kalbu apie jų 11 atkovotų kamuolių puolime“, – po rungtynių kalbėjo N. Čanakas.

„Buvo svarbu pradėti seriją pergale namuose, serija labai trumpa, liko daugiausiai dvejos rungtynės. Pradžioje žaidėjus gal slėgė įtampa, nebuvo gerų sprendimų puolime, nors gynyba buvo tvarkinga. Pirmoje pusėje perskubėjome ir Panevėžys laikėsi.

Po pertraukos sprendimai buvo geresni ir buvo lengviau. Palikti juos su 10 taškų trečiajame kėlinyje yra tikrai geras rezultatas“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

Pirmadienį vakare oficialiai Kauno „Žalgirio“ nariu tapęs Jockas Landale'as. N. Čanakas jį treniravo „Partizan“ komandoje, pasak stratego šis pirkinys „Žalgiriui“ pasiteisins.

„Jis puikus žmogus, darbštus treniruotėse. Jo pozicija yra ketvirtasis numeris, kartais gali žaisti centru. Eurolygoje jis puikiai tiks ketvirtoje pozicijoje, jis pataiko tritaškius, be to, gali gerai žaisti arčiau krepšio. Manau, kad „Žalgiris“ puikiai pasirinko“, – apie J. Landale'ą kalbėjo N. Čanakas.

Priešingai nei kolega, Š. Jasikevičius pranešė, kad nesibaigus sezonui apie kito sezono komandos sudėtį „Žalgiris“ jokių komentarų neteiks.

„Nekomentuosiu, organizacija nusprendė nekomentuoti gandų nei apie dabartinius, nei apie žaidėjus, kuriais mes domimės. Tikrai norėčiau, kad būtų koncentracija į LKL pusfinalį, ir, jei viskas gerai į finalą. Po sezono viską apkalbėsime“, – komentuoti naują pirkinį atsisakė Š. Jasikevičius.

Paklaustas, kaip vertina faktą, kad dar nesibaigus čempionatams, jau pasirašomos sutartys kitam sezonui, Š. Jasikevičius dvejopai įvertino šį reiškinį.

„Tokia yra realybė, visi sprendžia savo problemas. Kai kuriose situacijoje yra svarbu, kad užsitikrini ateitį. Iš kitos pusės, ypač „Žalgirio“ situacijoje pastaruosius metus, matai, kad žaidėjų galvos yra kitur. Šia prasme, situacija nėra ideali“, – sakė jis.

Antrasis „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ mūšis – ketvirtadienį Panevėžyje.

Šios pusfinalio poros laimėtojai finale susikaus arba su Klaipėdos „Neptūnu“, arba su Vilniaus „Rytu“, kurie savo seriją pradės trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)