Prieš penkerius metus sportbačius ant vinies pakabinęs L. Odomas parašė atsiminimų knygą „Darkness to Light“, kurioje pasakoja apie savo karjerą ir priklausomybes. Knygoje 39-erių amerikietis papasakojo ir apie tai, kaip neįprastai jam prieš olimpines žaidynes pavyko pergudrauti dopingo kontrolę.

2004-aisiais į JAV rinktinės kandidatų sąrašą įtrauktas atletas vieną dieną sulaukė netikėto šios šalies krepšinio federacijos skambučio – jam buvo pranešta, kad pas jį atvyks antidopingo agentūros atstovas, paimsiantis mėginius tyrimui.

Sezoną Majamio „Heat“ ekipoje pabaigęs ir dėl naujos sutarties su Los Andželo „Lakers“ susitaręs L. Odomas sunerimo – visą vasarą po sezono jis rūkė marihuaną, todėl dopingo testo būtų neišlaikęs.

„Po ilgų paieškų su treneriu užsisakėme milžinišką, guminį, juodą penį, kuris atvyko pas mane kitą dieną. Į jį nusišlapino treneris. Dopingo testo metu atsisegiau kelnes, ištraukiau dirbtinį penį bei pradėjau jį spaudinėti“, – knygoje pasakojo L. Odomas.

Buvęs krepšininkas pripažino tuomet besibaiminęs, jog tokia gudrybė nepavyks. Vis dėlto testas buvo išlaikytas ir L. Odomas netrukus išvyko į Graikiją. Ten JAV rinktinė, nors grupėje ir nusileido lietuviams, pasiekė revanšą mažajame finale ir iškovojo bronzos medalius.

Atėnų olimpinėse žaidynėse L. Odomas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 9,3 taško ir atkvodavo po 5,8 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)