Čempionų titulą gynusi Madrido komanda iššvaistė trečiajame kėlinyje turėtą 14 taškų persvarą (65:51) ir pralaimėjo įtemptą trilerį 90:95. Dėl viršyto asmeninių pražangų limito savo pasirodymą anksčiau laiko baigęs Edy Tavaresas po mačo pabrėžė, jog CSKA metė per daug baudų metimų.

Maskvos ekipa metė net 42 baudų metimus, iš kurių pataikė 34. „Real“ sąskaitoje – 21 baudos metimas iš 24.

„Jie metė per daug baudų metimų, tai buvo didžiausia problema. Negalėjome to sukontroliuoti. Buvo sušvilpta per daug pražangų. Mes gerai žaidėme gynyboje, bet jie visada gaudavo mesti baudų metimus. Tai buvo labai didelė problema“, – sakė geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininku pripažintas E. Tavaresas.

Vidurio puolėjas buvo nusivylęs ir teisėjų sprendimu skirti ispanų treneriui Pablo Laso techninę pražangą svarbiu metu ketvirtajame kėlinyje.

„Tai nebuvo techninė pražanga. Nežinau, kodėl jie taip traktavo ir priėmė tokį sprendimą. Techninės pražangos ten nebuvo, treneris tiesiog kalbėjo su kitais treneriais ir numetė ant suolelio rankšluostį. Nežinau, kodėl teisėjai skyrė techninę pražangą“, – kalbėjo E. Tavaresas.

Pats P. Laso spaudos konferencijoje taip pat buvo paklaustas apie teisėjų darbą ir pateikė nuoširdų atsakymą.

„Jei atvirai, šiuo metu net neabejoju, jog teisėjai leido CSKA mesti daugiau baudų metimų, tačiau tvirčiau tai galėsiu teigti tik peržiūrėjęs rungtynių įrašą“, – sakė ispanas, pridūręs, jog nepaisant pralaimėjimo didžiuojasi savo auklėtiniais.

„Dabar esame nusivylę, bet negaliu pasakyti apie savo komandą nieko blogo. Kovojome iki galo. Su tuo visus ir sveikinu, dabar bandysime nenuleisti galvų bei pasiruošti lemiamiems mūšiams Ispanijos čempionate“, – kalbėjo P. Laso.

Baudų metimų gausa pusfinalyje stebėjosi ir buvęs „Real“ krepšininkas Luka Dončičius, kuris socialiniame tinkle „Twitter“ rašė: „42 baudų metimai? Eurolygos pusfinalyje!“

Tiesa, didelis baudų metimų skaičius Eurolygos finalo ketverte nėra itin neįprastas reiškinys: 2007-aisiais Atėnų „Panathinaikos“ finale prieš CSKA užfiksavo rekordą įmesdami 38 iš 46 baudų metimų, 2006-aisiais CSKA įmetė 34 iš 44 prieš „Barceloną“, o pati „Barcelona“ 2003-aisiais – 34 iš 40 prieš Trevizo „Benetton“.

Kostas Sloukas

Kitame pusfinalyje netikėtai suklupusi „Fenerbahče“ komanda pasiteisinimų neieškojo. Turkai savo pasirodymą vadino katastrofa bei pripažino, jog 92:73 triumfavę Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai šios pergalės nusipelnė.

„Mes žaidėme geriausią sezoną „Fenerbahče“ istorijoje, bet žengti į finalą nenusipelnėme. Tai yra didelis nusivylimas, o traumos ir kiti dalykai nėra pasiteisinimas. Žaidėme baisiais, ypač antroje mačo dalyje, per kurią praleidome 50 taškų“, – kalbėjo 8 taškus pelnęs Kostas Sloukas.

„Didelė gėda, tai yra katastrofa. Pirmiausia kaltinu pats save. Reguliariajame sezone buvome pirmi, visada žaidėme stabiliai, tačiau šį kartą subyrėjome“, – apgailestavo 12 taškų į varžovų krepšį įmetęs Nikola Kaliničius.

„Fenerbahče“ strategas Željko Obradovičius po pusfinalio buvo itin nusivylęs bei atsiprašinėjo savo žaidėjų.

„Nesuprantu, kas nutiko mano komandai. Mūsų gynyba nebuvo tokio lygio, kuris yra reikalingas finalo ketverte žaidžiant prieš „Anadolu Efes“. Atsiprašau savo žaidėjų. Šį sezoną žaidėme gerą gerą krepšinį, todėl pusfinalio rezultatas yra labai skaudus“, – kalbėjo Ž. Obradovičius.

Finale sekmadienį 20.30 val. susitiksiančių CSKA ir „Anadolu Efes“ treneriai po pusfinalių ypatingai didžiavosi savo auklėtiniais.

„Turėjome problemų su klaidomis ir kova dėl atšokusių kamuolių, tačiau lemiamame kėlinyje įspūdingai išsigelbėjome. Nors turėjome trumpesnį atsarginių suolelį, turėjome didesnes širdis“, – džiaugėsi CSKA strategas Dimitris Itoudis.

„Sužaidėme tobulas rungtynes prieš vieną geriausių Europos komandų. Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, taip turime sužaisti ir finale. Kai žaidžiame savo žaidimą puolime, esame motyvuoti ir gynyboje“, – sakė Stambulo klubo vairininkas E. Atamanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)