Lemiama ketvirtfinalio akistata bus žaidžiama sekmadienį sostinėje.

Susitikimą daug sėkmingiau pradėję šeimininkai antrame kėlinyje atitrūko 12 taškų atstumu – 42:30. „Juventus“ išlaikė iniciatyvą iki pat lemiamo ketvirčio, kurio pradžioje tebepirmavo – 73:66. Vis dėlto vilniečiai po keturių iš eilės Roko Stipčevičiaus taškų išlygino rezultatą – 76:76.

Tuomet uteniškius į priekį patempė tritaškį smeigęs Kennethas Gainesas, o visus „Ryto“ šansus uždaryti seriją palaidojo vienas po kito netaiklūs D. J. Seeley metimai. Galutinis rezultatas – 92:83.

Įdomu, kad po abiem krepšiais dominavę „Juventus“ krepšininkai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 44:26.

Nugalėtojams net 27 taškus surinko K. Gainesas (9/14 dvitaškiai, 1/4 tritaškis, 6/7 baudos), 15 taškų pridėjo Karolis Guščikas, po 13 – Tomas Dimša ir Marius Runkauskas.

Svečiams 20 taškų pelnė Arnas Butkevičius, 13 – Artiomas Parachovskis, po 10 – Eimantas Bendžius (4/12 metimai iš žaidimo) ir D. J. Seely (4/10 metimai iš žaidimo).

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pirmame mače namuose triumfavo tik po dramatiškos kovos ir netaiklaus varžovų aukštaūgio Martino Gebeno tritaškio paskutinėmis sekundėmis – 93:91.

Įdomu, kad „Rytas“ prieš „Juventus“ neklupo ilgiau nei dvejus metus (25 mėnesius) – buvo laimėjęs net 15 susitikimų iš eilės.

Šios ketvirtfinalio poros nugalėtojai pusfinalyje žais arba su Klaipėdos „Neptūnu“, arba su Prienų „Skycop“ (jų serijoje – 1:1).

Kitame pusfinalyje savo santykius aiškinsis Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)