Mačo pradžioje beveik be klaidų atakavę prieniškiai greitai pabėgo į priekį – 33:18, tačiau susiėmę svečiai netrukus atsigavo ir dar iki pertraukos persvėrė rezultatą savo naudai – 51:58.

Trečiame ketvirtyje „Neptūno“ krepšininkai susikrovė dviženklę persvarą – 55:67, bet Virginijaus Šeškaus tuomet atsakė įspūdinga atkarpa 27:7 ir ketvirto kėlinio viduryje atsidūrė prie pat pergalės – 82:74. Per likusį laiką „Skycop“ atsilaikė ir šventė svarbią pergalę 94:85.

Šeimininkams 20 taškų pelnė Žygimantas Janavičius, 19 – Darjušas Lavrinovičius (32 naud. balai), po 15 – Martynas Gecevičius ir Mindaugas Lukauskis, 13 – Arnas Labuckas.

Uostamiesčio komandai 14 taškų surinko Tomas Delininkaitis (4/4 tritaškiai), 13 – Paulius Dambrauskas, 12 – Laimonas Kisielius (4/4 tritaškiai), 11 – Jerai Grantas.

Prienų ekipa visas rungtynes rodė neeilinį pataikymą iš dviejų taškų zonos: iki ilgosios pertraukos buvo prametusi vos vieną dvitaškį (13 iš 14), o susitikimą baigė su 80 proc. taiklumu (25 iš 31).

Nuo pirmųjų minučių abi ekipos dažnai naudojo ir tolimus metimus. Tik jei „Skycop“ taiklumas šlubavo (26 proc.), tai „Neptūnas“ atakavo labai tiksliai (57 proc. – 12 iš 21). Tiesa, klaipėdiečiai realizavo viso labo 56 proc. baudų metimų (9/16).

Šiame mače „Skycop“ vertėsi be Malcolmo Granto, kuris yra patyręs kelio traumą, ir nugaros problemų turinčio Vytenio Lipkevičiaus.

Lemiamos serijos rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį Klaipėdoje.

Primename, kad pirmose ketvirtfinalio rungtynėse klaipėdiečiai namuose pranoko prieniškius net 102:78.

LKL pusfinalyje „Neptūno“ arba „Skycop“ laukia Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ poros nugalėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)