Kai „Lietkabelio“ puolėjas galingu dėjimu pelnė 100-ąjį tašką, pasisuko į varžovų atsarginių žaidėjų suolą ir išraiškingai parodė valgymo gestą. Šalia buvęs „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas įsiuto.

„Žinau, kodėl jie taip padarė, – jau spaudos konferencijoje kalbėjo G. Petrauskas, prisiminęs tokio veiksmo priešistorę. – Kai žaidėjas pelno 100-ąjį tašką, jis perka komandai maistą. Vytas Šulskis reguliariajame sezone įmetė 100-ąjį tašką būtent prieš „Lietkabelį“ ir į mūsų suolą tai parodė.

Gal šiek tiek nepagarba, kad dabar jie mums tai parodė. Mes esame iš kaimo, iš Pasvalio, bet aukštesnio mentaliteto žmonės, džiaugiamės tarpusavyje, o jie nori įžeidinėti varžovą. Linkiu jiems sėkmės žaidžiant pusfinalyje. Tai emocija, kurios galima buvo išvengti. Pagrindiniai du teisėjai labai gerai tvarkėsi rungtynėse, bet vienas teisėjas mums iškrito iš akiračio“.

„Lietkabelio“ vedlys Nenadas Čanakas taip pat nebuvo sužavėtas minėto incidento: „Aišku, žaidėjai prisimena Šulskio elgesį, tačiau noriu atsiprašyti už tą mano auklėtinių veiksmą Petrausko ir jo žaidėjų“.

Tritaškiais prapliupęs Saulius Kulvietis padėjo Panevėžio „Lietkabeliui“ iškovoti sudėtingą pergalę Pasvalyje ir iškovoti bilietą į „Betsafe–LKL“ pusfinalį trečius metus iš eilės.

Nuostabiai puolime rungtyniavęs „Lietkabelis“ iškovojo pergalę 105:98 (24:30, 28:24, 27:20, 26:21) prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2-0.

Jau aišku, kad panevėžiečiai pusfinalyje iki dviejų pergalių kovos su čempionų titulą ginančiu Kauno „Žalgiriu“. Tuo metu „Pieno žvaigždės“ savo sezoną užbaigė su 11 patirtų pralaimėjimų iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)