Edgaro Ulanovo vedamas Kauno „Žalgiris“ su Alytaus „Dzūkija“ vargo pustrečio kėlinio, tačiau galiausiai atitrūko nuo varžovų ir iškovojo kelialapį į „Betsafe–LKL“ pusfinalį.

„Žalgiris“ pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių kovos su Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkais.

Rezultatyviausias sezono rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidęs E. Ulanovas pelnė 21 tašką ir taip pat pagerino savo asmeninį karjeros tolimų metimų rekordą šalies pirmenybėse (5/10).

„Dzūkijos“ gretose išsiskyrė net 34 minutes rungtyniavęs Keremas Kanteris. Aukštaūgis pelnė 18 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

„Žalgiris“ gynyboje su K. Kanteriu turėjo problemų pačioje rungtynių pradžioje. Turkas per pirmąjį ketvirtį pelnė šešis taškus, o dzūkai po pirmųjų 10 minučių pirmavo 20:15.

Kauniečiai antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 9:1 ir vos tašką per tris minutes praleidęs „Žalgiris“ perėmė rungtynių iniciatyvą 24:21. Aikštės šeimininkai varžovų į priekį nepaleido ir po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus (35:35).

Trečiajame kėlinyje vienu metu „Dzūkija“ įkrito į gilią duobę, nesugebėjo pelnyti taškų ilgiau negu keturias minutes, o tuo pasinaudojęs „Žalgiris“ pelnė 12 taškų be atsako bei pabėgo nuo savo varžovų – 53:40.

O jau ketvirtajame kėlinyje po Luko Ulecko tritaškio komandas skyrė 18 taškų (64:46). „Žalgiris“ ir toliu nemažino apsukų ir didino savo persvarą (71:49) bei iškovojo užtikrintą pergalę.

Žalgiriečiai savo pusfinalio seriją turėtų pradėti gegužės 21 d. Vis dėlto, jeigu visos ketvirtfinalio serijos pasibaigs rezultatu 2-0, pusfinalio serijos startuos jau šį sekmadienį, gegužės 19 d.

Dzūkija“: Keremas Kanteris 18 (9 atk.k., 23 naud.b.), Elijahas Brownas 13, Egidijus Dimša ir Matas Jogėla po 7, Paulius Petrilevičius ir Dominykas Domarkas po 6, Mindaugas Sušinskas 5.

Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 21 (5/10 trit.), Aaronas White‘as 13, Leo Westermannas 10, Paulius Jankūnas 8, Deonas Thompsonas ir Nate'as Woltersas po 6, Marius Grigonis 5, Thomas Walkupas 4, Lukas Uleckas ir Antanas Kavaliauskas po 3, Brandonas Daviesas 2, Rokas Jokubaitis 0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)