Visa tai paaiškės šią savaitę Vitorijoje, kur susirinko keturios pajėgiausios žemyno ekipos. Penktadienį pusfinalyje CSKA kovos su „Real“, o „Fenerbahče“ – su „Anadolu Efes“. Sekmadienį vyks mačas dėl trečiosios vietos ir finalas.

Reguliariojo sezono nugalėtoja „Fenerbahče“ versis be kelių svarbių traumuotų krepšininkų. Tikrai nerungtyniaus Luigi Datome ir Joffrey Lauvergne. Bet to, nedaug šansų, kad aikštėje pasirodys Janas Vesely bei Nikola Kaliničius.

„Fenerbahče“ atkrintamųjų varžybų serijoje 3-1 nugalėjo Kauno „Žalgirį“. Praėjusio sezono autsaideris „Anadolu Efes“ pirmajame turnyro etape užėmė ketvirtąją vietą, o ketvirtfinalyje 3-2 laimėjo seriją prieš „Barcelona“ klubą.

„Fenerbahče“ taikliausiai lygoje meta ir dvitaškius (58,9 proc.), ir tritaškius (43,4 proc.), taip pat praleidžia mažiausiai taškų (vid. 74,6). Rezultatyviausias klubo žaidėjas – J. Vesely. Čekas pelno po 12,4 taško, atkovoja po 5 kamuolius. Triskart Eurolygos čempionas Kostas Sloukas renka 11,7 taško, atlieka 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Anadolu Efes“ gretose daugiausia taškų įmeta Adrienas Moermanas – 12,4. Be to, prancūzas sugriebia po 6,2 kamuolio. Atkrintamosiose varžybose nesustabdomas buvo Shane‘as Larkinas, kuris pelnė net po 19,6 taško.

Šį sezoną Eurolygoje Turkijos ekipos pasikeitė pergalėmis. „Fenerbahče“ šventė pergalę 84:66, o „Anadolu Efes“ – 89:84. Turkijos supertaurės rungtynėse triumfavo pastarasis klubas, o šios šalies taurės varžybų finale stipresnė buvo „Fenerbahče“.

Iš viso šiuolaikinėje Eurolygoje ekipos kovojo 12 kartų ir net 10 sykių pajėgesni buvo „Fenerbahče“ krepšininkai. Jie elitinį žemyno turnyrą laimėjo 2017 metais. „Anadolu Efes“ tokia pergale pasigirti negali. „Aludariai“ finalo ketverte rungtyniavo 2000-aisiais, o 2001 metais pateko tarp keturių geriausiųjų FIBA Suprolygos turnyre.

„Anadolu Efes“ klubui atstovauja trys buvę žalgiriečiai – Jamesas Andersonas, Vasilije Micičius ir Brockas Motumas.

CSKA krepšininkai reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą, o „Real“ – trečiąją. Abu tarpusavio mačus laimėjo maskviečiai – 93:88 ir 82:78. Iš viso šiuolaikinėje Eurolygoje Rusijos ekipa Madrido „karalius“ nugalėjo 17 kartų, o pastarieji iškovojo 7 pergales.

Ketvirtfinalyje CSKA 3-1 laimėjo seriją prieš Vitorijos „Baskonia“, o „Real“ visus tris kartus palaužė Atėnų „Panathinaikos“.

„Real“ su CSKA kovojo ir praėjusio sezono pusfinalyje. Tada savo pranašumą įrodė „Real“, kuris vėliau finale nukovė „Fenerbahce“ komandą. „Real“ elitiniame žemyno turnyre triumfavo 10 kartų – daugiausia iš visų. CSKA pajėgiausiu žemyno klubu tapo septynis kartus. Maskviečiai finalo ketverte žais net 16 kartą per pastaruosius 17 metų.

„Real“ šį sezoną pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius (vid. 37,0) ir rezultatyvius perdavimus (20,0). Šio klubo puolimo lyderis – Anthony Randolphas. Jis įmeta 12,6 taško, atkovoja 4,3 kamuolio.

CSKA turi tris aiškius vedlius. Cory Higginsas pelno 14,8 taško, Nando de Colo – 14,5, o Willas Clyburnas – 13,2. Pastarasis dar sugriebia 6,9 kamuolio ir renka 17,5 naudingumo balo.

Eurolygos finalo ketverto kovas tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai.

Transliacijų tvarkaraštis:

gegužės 17 d.

18.45 val. „Fenerbahce“ – „Anadolu Efes“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),
21.45 val. CSKA – „Real“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“);

gegužės 19 d.
18.15 val. rungtynės dėl 3-iosios vietos (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“), 21.15 val. finalas (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)